Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Τα βρήκαν ο Αλέξης με τον Κούλη. Τελικά θα πάρουν άδεια ΟΛΟΙ.



 Μετά από έξη διασκέψεις  των Προέδρων στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νουδούλα  συναίνεσαν για τη συγκρότηση νέου  ΕΣΡ.
Η πρόταση έγινε δεκτή, για το νέο Πρόεδρο Αθανάσιο Κουτρομάνο ,όπως και για τον αντιπρόεδρο Ροδόλφο Μορώνη, αλλά και για τα μέλη του Συμβουλίου, με 20 από το σύνολο των 24 ψήφων.

Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος

Αντιπρόεδρος, ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη:

Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος

Νίκος Κιάος , δημοσιογράφος

Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ

Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δήμητρα Παπαδοπουλου

Γεώργιος Σαρειδάκης

Πριν την κρίσιμη συνεδρίαση έγιναν υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα του αριθμού των αδειών και ανεστάλη το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου Παππά που τις καθόριζε σε μόλις τέσσερις.  
Η πρώτη αντίδραση από τη ΝΔ δια στόματος του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Δένδια, ήταν θετική. Για τη θέση του αντιπροέδρου ο Βούτσης πρότεινε τον Ροδόλφο Μορώνη. Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε και ειδική αναφορά στη δήλωση του Νίκου Παππά νωρίτερα σήμερα, που αφήνει ανοιχτό τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, σημείωσε ότι η ΝΔ επιδιώκει να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, και σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προβλέπει περισσότερο στη δέσμευση Βούτση και όχι σε όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Παππάς: «Δεχόμαστε το δικό σας λόγο ως ισχυρότερο από το νόμο».

Απαντώντας, ο Βούτσης σημείωσε ότι «Για τον διευρυμένο αριθμό των αδειών θα υπάρξει διάλογος», Ζητάτε κ.Δένδια να ξεφύγουμε από τον περιοριστικό αριθμό, αυτό είναι θεμιτό.

«Ελπίζουμε να μην είναι εικονικό αυτό κ.Βούτση και να μην πάμε από το 4 στο 5», απάντησε ο Δένδιας από την πλευρά του και σημείωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Μετά τη δήλωση, ανοίγει δρόμος συζήτησης».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο ροδόλφος Πόθεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ?
Ο ΠΑΤΕΡ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...