Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Στα πράσα ο Φλωρίδης; «Kινέζικο» αρνάκι Βουλγαρικά βελάζει;





Εξονυχιστική έρευνα πραγματοποίησε χθες η οικονομική αστυνομία και κλιμάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μεγάλη εταιρεία εισαγωγών, τυποποίησης και εμπορίας κρέατος, η οποία μάλιστα έχει ηγετικό ρόλο στη βαλκανική αγορά και διακινεί πάνω από 500 τόνους κρέατος εβδομαδιαίως και προμηθεύει με κρέας πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Για την επιχείρηση με την επωνυμία «Φλωρίδης», που έχει έδρα το Μοσχάτο και στην οποία απασχολούνται πάνω από τριακόσιοι εργαζόμενοι, εκφράζονται υπόνοιες ότι πραγματοποιούσε μαζικές ελληνοποιήσεις κρεάτων, αλλάζοντας τις σφραγίδες στα ολόκληρα σφάγια που εισήγαγε από χώρες των Βαλκανίων και τα οποία μεταπωλούσε στην ελληνική αγορά ως ελληνικά, προκειμένου να επωφεληθεί κερδίζοντας την υπεραξία από το γεγονός ότι οι Ελληνες προτιμούν τα ελληνικά κρέατα, τα οποία όμως πωλούνται και σε ακριβότερες τιμές.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός του εργοστασίου βρίσκονταν πλαστές σφραγίδες από δεκάδες σφαγεία της χώρας οι οποίες είναι μοναδικές και φέρουν αύξοντα αριθμό ανάλογα με το σφαγείο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος, μπορεί δηλαδή να αναζητηθεί η πορεία του από τον κτηνοτρόφο έως το κρεοπωλείο και άρα να εξασφαλιστεί η προέλευσή του.

Πάντως, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν από βίντεο που αναρτήθηκαν με ψευδώνυμο στο Youtube χθες, στα οποία παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία παραποίησης της προέλευσης των σφαγίων (αρνιά, κατσίκια, γουρούνια αλλά και κοτόπουλα). Στα βίντεο που αναρτήθηκαν φαίνονται υπάλληλοι που κόβουν και καθαρίζουν προσεκτικά τα σημεία όπου υπάρχουν οι σφραγίδες άλλων χωρών και στη συνέχεια σφραγίζουν εκ νέου τα σφάγια με τη λέξη «Ελλάς» και τον αριθμό του σφαγείου εντός Ελλάδας. Παράλληλα, στα βίντεο παρουσιάζονται τιμολόγια όπου αναγράφονται οι μεγάλες ποσότητες εισαγόμενων κρεάτων από βαλκανικές κυρίως χώρες και οι αντίστοιχες τιμές. Ο άγνωστος που ανέβασε τα βίντεο με ψευδώνυμο έχει καταθέσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα, όπου έδωσε και τα στοιχεία.

Πάντως, ο επιχειρηματίας με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει ότι πρόκειται για στημένα βίντεο που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, τα οποία τραβήχτηκαν από πρώην υπάλληλο της εταιρείας που απολύθηκε και ο οποίος θέλει να εκδικηθεί σπιλώνοντας το όνομα της εταιρείας, που είναι ταυτισμένο με την ποιότητα στην αγορά του κρέατος.

Έρευνα σε εργοστάσιογια μαζικές ελληνοποιήσεις κρεάτων.


Το παρακάτω κείμενο και βίντεο αναρτήθηκαν εχθές 2 Νοεμβρίου στο youtube από κάποιον χρήστη ονόματι Michael Sis. Δείτε τι συμβαίνει με τις ελληνοποιήσεις!
"Χρόνια τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας κρεάτων στα Βαλκάνια - η ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ - μαζί με τα σούπερ μαρκετ LIDL HELLAS – AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. CARREFOUR εξαπατούσαν τους Έλληνες καταναλωτές, με τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων από τα Σκόπια(FYROM), τη Ρουμανία και την Ισπανία. Ιδιαίτερα κατά τις περιόδους – Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Πάσχα καθώς και τη περίοδο του δεκαπενταύγουστου, η ποσότητα των αμνοεριφίων ετησίως ξεπερνά τις 120.000 σφάγια, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ζημιά στους Έλληνες κτηνοτρόφους λόγω των παράνομων ελληνοποιήσεων, στην εθνική οικονομία, πτώση των εγχώριων τιμών αμνοεριφίων και παράλληλα λόγω του χαμηλού κόστους των εισαγόμενων, το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ φυσικά με αθέμητα μέσα.
ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ, Ιωάννης Φλωρίδης, η μικρότερη επένδυση που έκανε ποτέ με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν η αντιγραφή των σφραγίδων (κωδικών) των ελληνικών σφαγείων από όλη την επικράτεια -30 και πλέον τον αριθμό- από Κρήτη, Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο κλπ.
Υπάρχουν φωτογραφίες του τεράστιου οπλοστασίου από σφραγίδες της ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Υπάρχουν δε και 3 σφραγίδες (κωδικοί) σφαγείων από τη Γαλλία με τις οποίες ‘’βαπτίζονταν’’ τα πολωνέζικα μοσχάρια σε γαλλικά αρίστης ποιότητας (Αρδενών – Limousin). Σημειωτέον, τα πολωνέζικα μοσχάρια είναι πολύ κακής ποιότητας και πολύ φθηνότερα από τα γαλλικά.
Δείτε τώρα ενδεικτικά, μερικά από τα τιμολόγια αγορών κρεάτων της ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ από Σκόπια (FYROM) και Ρουμανία και πώς οι ποσότητες αυτές μετατρέπονταν σε άριστα σφάγια ελληνικών περιοχών με παράνομη χρήση των αριθμών-κωδικών σφαγείων ανάλογα με την ελληνική περιοχή.
ΔΕΚΑ χρόνια και πλέον πού είναι οι ελεγκτικές αρχές; (ΕΛΟΓΑΚ – ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΑΣ κτλ.). Να γιατί φτάσαμε στη κατάσταση αυτή που το ζωικό κεφάλαιο μειώθηκε τόσο, όχι μόνο στα αιγοπρόβατα και αμνοερίφια αλλά και στα βοοειδή και χοιρινά καθώς κι εκεί γίνονται παράνομες ελληνοποιήσεις. Ένα παράδειγμα από τα πολλά που υπάρχουν: – Η ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. υποτίθεται ότι προμηθεύεται πάντοτε με εγχώρια χοιρινά- πράγμα ψευδές καθώς προμηθεύεται τα ‘’βαπτισμένα’’ γαλλικά χοιρινά σε ελληνικά.
Άλλη τακτική ευρέως γνωστή αλλά και ταφόπλακα για τον Έλληνα κτηνοτρόφο, είναι τα εικονικά τιμολόγια από φάρμες (πχ φάρμες από Κρήτη, Βαρβάκειος αγορά). Δηλαδή εικονικά κιλά κρεάτων για να μπορουν να δικαιολογήσουν το τονάζ πωλήσεων και αγορών στην εταιρείας τους.
Για του λόγου το αληθές, τα στελέχη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους (ΕΛΟΓΑΚ – ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΑΣ), ας προβούν σε αληθινούς ελέγχους στην εταιρεία Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ καθώς και σε άλλη μεγάλη εταιρεία του κλάδου, γείτονα της ανωτέρω.
Το υλικό που παρουσιάζεται είναι δείγμα των όσων αναφέρονται και διατίθεται στις αρμόδιες αρχές και στο ελληνικό κράτος καθώς και σε οποιονδήποτε άμεσα ζημιωμένο."

 

Βέβαια η εταιρία έχει κακό παρελθόν όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η εταιρεία κρεάτων Φλωρίδης, εύχεται καλή χώνεψη στους πελάτες της που ψώνισαν κιμά (της) με σαλμονέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...