Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Αποφάσισαν να εφαρμόσουν για λίγο, τα …αυτονόητα.Λέμε για λίγο γιατί μπορεί να νευριάσουν οι ...Ουτσεκάδες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Στην αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ελληνικές Αρχές στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με την Αλβανία, ειδικά στην Κακαβιά που αποτελεί την βασική πύλη εισόδου.
Αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα μας να γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και δεκάδες, σε καθημερινή βάση, να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους.
Οι Ελληνικές αρχές, πράττουν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή όσων ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν, χωρίς καμία ελαστικότητα.
Για την κατάσταση στην Κακαβιά, ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Ταχίρι διαμαρτυρήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, διότι.. εφαρμόζει τον νόμο .
Τα Τίρανα ερμηνεύουν την κατάσταση ως αυτή ως «αντίποινα» εκ μέρους της Ελλάδας, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθώς η Αθήνα ασχολείται  περισσότερο με τον ανασχηματισμό και λιγότερο με τα εθνικά θέματα.
Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, στην Κακαβιά αλλά και στους άλλους Μεθοριακούς Σταθμούς, εφαρμόζεται αυστηρά η συνθήκη Σένγκεν... Όσοι πληρούν τους όρους εισέρχονται κανονικά στην Ελλάδα... Οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην Αλβανία.
Εκτιμάται ότι περίπου εκατό άτομα ημερησίως δεν καταφέρνουν να περάσουν στην Ελλάδα... Πολλοί περιμένουν για ώρες στην «ουδέτερη ζώνη» πιστεύοντας ότι θα βρουν τρόπο εισόδου...
Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τα Τίρανα τα οποία ωστόσο επιμένουν να ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση στα σύνορα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...