Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Πόσο ποιο φτωχομπινές μπορεί να είσαι ρε Δαβαράκη;Με χρηματοδότηση απευθείας από το γραφείο του Νίκου Παππά στήθηκε και λειτούργησε το site tοportal.gr όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη Lifo ο ξεπουλημενος κατά δηλωσή του στιχουργός και δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης ο οποίος είχε αναλάβει να τρέξει την ιστοσελίδα από το 2013.
Το «toportal.gr φτιάχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ήταν ακόμη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και συνέχισε να χρηματοδοτείται μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, αλλά δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει. Θα ήταν ένα site που δεν θα ακολουθούσε πιστά τις κομματικές πολιτικές, όπως είχε γράψει τότε ο Άρης Δαβαράκης, ο οποίος στη συνέχεια είδε τις απόψεις του για το δημοψήφισμα να του κοστίζουν ακριβά.
Η ιδέα που ανήκε στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υλοποιήθηκε μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2013 και χρηματοδοτήθηκε από τον Νίκο Παππά, παραμένει ακόμη και σήμερα «κρεμασμένη» στον αέρα του διαδικτύου αναζητώντας έναν νέο χρηματοδότη που θα την ξαναζωντανέψει. Τα λεφτά κόπηκαν ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση το 2015 σύμφωνα με τον Άρη Δαβαράκη, όταν ο ίδιος έγραψε ένα άρθρο υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα… Σήμερα ο άλλοτε θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να ακούει για το Νίκο Παππά. Τον θεωρεί κακή επιρροή για τον Τσίπρα, γιατί έχει την αντίληψη ότι «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε»
Διαβάστε χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη
-Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr. Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;
Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Άργησα, αλλά κατάλαβα καλά ότι και ο Αλέξης είναι ακριβώς αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του. Ταυτίστηκαν με ό,τι είχαμε πριν, υπουργοποίησε και το μισό ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.
-Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα;
Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν τέθηκε ένα θέμα να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Το καλοκαίρι της τρέλας, πριν γράψω το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, με πήρε ο ίδιος να μου προτείνει να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Κάτι που χάρηκα πολύ. Αλλά δεν ήθελε καθόλου ο Διονύσης Τσακνής – και αυτοί διορισμένοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να με δει. Θεωρούσε ότι δεν είμαι κατάλληλος, δεν έχω διπλώματα… Με πρόσβαλε κανονικά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε «δεν σε θεωρώ κατάλληλο». Ο Ταγματάρχης ήταν πολύ πιο θετικός. Πάντως, έκανα την αίτησή μου, ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία…
-Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία;
Ναι. Δεν τον πήρα ποτέ να του πω την αντιμετώπιση που είχα. Και βέβαια κάθε εμπόδιο για καλό, αφού προφανώς δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που ονειρευόμουν
-Θα είχατε πολιτικό προϊστάμενο τον Νίκο Παππά;
Ναι. Ο Νίκος, όχι δεν μπορώ να πω Νίκος… Ο Νίκος Παππάς είναι μια κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε». Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά.
-Τι σχέση είχατε;
Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal. Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε.
-Όταν γράψατε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τι ακολούθησε;
Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους τους.
-Και ήταν το σημείο όπου άλλαξε η σχέση οικονομικής υποστήριξης προς το Portal;
Ναι. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν. Ο μόνος, ο οποίος, αν του έστελνα μήνυμα για καλά Χριστούγεννα μου απαντούσε αμέσως, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η συνέντευξη απο τον ξεπουλημένο  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...