Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Aντι να μπει φυλακή, μπήκε… πρωτοσέλιδο



Θεωρώντας ο ίδιος ότι ο ρόλος του δεν του αφήνει περιθώρια κοινωνικών ευαισθησιών ταύτισε τις απόψεις του με εκείνες των εταίρων, από εποχής, ακόμη, Σαμαρά.
 Ο Στουρνάρας... Στουρναράκια ονειρεύεται: Χτίζει πρωθυπουργικά... παλάτια στην άµµο ο Στουρνάρας

Το αγαπηµένο παιδί του Κώστα Σηµίτη φαντασιώνεται την εφόρμηση του στο Μέγαρο Μαξίµου, ως ευπατρίδης των τραπεζών, ως υπηρέτης των συστηµάτων εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, ως πειθήνιο όργανο του γραφειοκρατικού συστήµατος των Βρυξελλών.


Ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής σήµερα της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας. Ο ρόλος του, τυπικά, δεν είναι πολιτικός. Oµως, έχει διατελέσει υπουργός Οικονοµικών της κυβέρνησης Σαµαρά και οι πολιτικές που υλοποίησε υπήρξαν καταστροφικές, όπως αποδείχθηκε, ενώ στις προβλέψεις του έπεσε έξω. 


Το να προσπαθεί, λοιπόν, σήµερα, ο Γιάννης Στουρνάρας ή οι κύκλοι που πρόσκεινται στον ίδιο να πείσουν ότι δεν είναι «πολιτικός ο ρόλος του», είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του λειτούργησε... πολιτικά, ως προέκταση και µακρύ χέρι των Αντώνη Σαµαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.


Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ αυτές τις απόψεις, ούτε σε δηµόσιες ούτε σε ιδιωτικές συζητήσεις του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...