Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο Αλή μπαμπάς και οι ....πενήντα τέσσερεις κλέφτες …



…πάνε να εγκαινιάσουν το με απευθείας ανάθεση αεροδρόμιο του …Κόκκαλη στην Πάρο, που για την κατασκευή του τσέπωσε 45 εκατομμυριάκια..

Θύελλα προκαλεί η κατάθεση τροπολογίας με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών, αίροντας, ουσιαστικά τους περιορισμούς στις δαπάνες που κάλυπτε το Δημόσιο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Το θέμα αποκάλυψε ο Άδωνις το απόγευμα στο Twitter γράφοντας "Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς"
Ενώ λίγο αργότερα ο Γιάννης Βρούτσης πρόσθεσε: "Εδώ Ουγκάντα! Μολις ψήφισαν τροπολογία για χωρις όριο οι δαπάνες συνοδών Π/Θ κ ΥΠ Αμυνας! Τυχαία στην Πάρο πάνε για εγκαίνια κ (ΠΣΚ) 54 άτομα!"
Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους». Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε με την αιτιολογία του... επείγοντος προκειμένου να καλυφθεί και η επικείμενη κυβερνητική αποστολή στην Πάρο, την Παρασκευή, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα! Ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Με την τροπολογία ουσιαστικά αίρεται το πλαφόν στην κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια και στα ταξίδια του Καμμένου.
Σύμφωνα με την τροπολογία οι συνοδοί ασφαλείας, καθώς και οι συνοδοί των πολιτικών προσώπων διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που θα συνοδεύουν. Ομοίως και τα μέλη της αποστολής και τα εν λόγω έξοδα επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό του αρμόδιου φορέα δημοσίου. Στο αιτιολογικό της κατάθεσης της ρύθμισης πάντως, αναφέρεται ότι απαιτείται η τροπολογία «προκειμένου να διευκολυνθεί το κυβερνητικό έργο, λόγω της ανάγκης συνολικής παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας».

Με την τροπολογία πάντως, τίθεται πλαφόν 60 ατόμων στις κυβερνητικές αποστολές είτε υπό τον πρωθυπουργό, είτε υπό τους υπουργούς 'Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΡΑΨΑΝΗΣ 3ΑΑΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...