Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τώρα οι του Noor-1 βάζουν χέρι και στους δικαστικούς. .



Εκρηκτικό μηχανισμό κρυμμένο μέσα σε ένα βιβλίο έστειλαν άγνωστοι  στο σπίτι δικαστικού, στα σύνορα Ηλιούπολης – Καισαριανής, έσπευσαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας για να ελέγξουν και να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επικαλυμμένος με ξυραφάκια.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δικαστής επιχείρησε να ανοίξει το δέμα, ωστόσο αντιλήφθηκε ότι περιέχει καλώδια και το πέταξε γρήγορα στην αυλή του σπιτιού του.
Στη συνέχεια, ειδοποίησε τις αρχές και σύντομα κατέφθασαν στο σημείο ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Μηχανισμών.
Το δέμα-βόμβα εξουδετερώθηκε κατόπιν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα βιβλίο και στο εσωτερικό της, εντοπίστηκαν κροτίδες και ξυραφάκια, τα οποία σε περίπτωση έκρηξης θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το δέμα-βόμβα παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό που σταλεί αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών, Ισιδώρα Πόγκα.
Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος στην πρόεδρο εφετών μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω κρύβεται μέλη από την τρίτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Ο δικαστικός λειτουργός  σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχει στην δίκη για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκοπλοίο Noor-1.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του επιμερισμού των ποινών για τους ενόχους αναμένεται να εκδοθεί στις 2 Αυγούστου.
Την Τρίτη, η εισαγγελέας πρότεινε τις αυστηρότερες δυνατές ποινές που θα μπορούσε να εισηγηθεί με βάση τη δικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα στους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 έτη και ένα εκατομμύριο ευρώ πρόστιμο.
Για τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χρηματοδότησαν την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης, προτάθηκε επίσης η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 χρόνια και πρόστιμο ύψους 500.000.
Η εισαγγελέας πρότεινε 20 χρόνια για τους κατηγορούμενους Καρτσώνη και Πονιάντ, ενώ για Κοτσώνη, Φάρο, Κουρούβανη, Λάγιο και έναν Τούρκο, προτάθηκε ποινή δωδεκαετούς φυλάκισης
Για έναν τελευταίο Τούρκο, η πρόταση ήταν για δεκαετή ποινή κάθειρξης.
Δολοφονίες και Καρδιοπάθειες συνδεδεμένες με το Noor1
  • Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονείται η 19χρονη Αρζου Σερίφι Ζιντάστι, κόρη του τούρκου επιχειρηματία Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και ο οδηγός της 23 ετών. Ο Πατέρας της Αρζου υποστήριξε ότι το χτύπημα στόχευε τον ίδιο εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση Noor1
  • Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 βρίσκονται νεκροί δύο νεαροί τούρκοι που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ήταν οι δράστες της δολοφονίας της Αρζού.
  • Τον Μάρτιο του 2015 δολοφονείται ο ιρανός Αχμέντ Σαχίντ σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης. Ήταν ο μοναδικός καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές που είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Κορωπί
  • Τον Αύγουστο του 2015 ο Σερχάν Μπασκάλ, εκ των εγκεφάλων της διακίνησης σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη αισθάνεται αδιαθεσία στις φυλακές και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του από καρδιά. Ήταν μόνο 41 ετών χωρίς προηγούμενο ιστορικό.
  • Στις 15 Απριλίου 2016 και δεύτερος κρατούμενος, ο 32χρονος ινδός μηχανικός Σιρασταβα Ντουμπράντ Κουμάτ παθαίνει επίσης έμφραγμα και καταλήγει στην ΜΕΘ του Τζαννείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...