Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έτοιμο το… "νεκροταφείο προδοτών".




Εδώ θα χρειαζόμασταν όλη την… Πελοπόννησο.
Στριμωγμένος στην πίσω γωνία ενός εργοταξίου για ένα καινούριο καταφύγιο ζώων στην ανατολική Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ένας νέος τάφος, ο πρώτος στο «Νεκροταφείο Προδοτών» το οποίο δημιουργήθηκε για να «φιλοξενήσει» τα πτώματα των συμμετεχόντων στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Την εβδομάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 290 άνθρωποι, ο δήμος ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νεκροταφείο ειδικά για εκείνους που συμμετείχαν στην απόπειρα. Ανθρώπους που έχουν χαρακτηριστεί ως «προδότες» οι οποίοι δεν πρέπει να λάβουν κανονική ταφή. 
«Οι Αρχές θα δημιουργήσουν έναν χώρο που θα ονομαστεί "νεκροταφείο προδοτών". Οι περαστικοί θα περνούν και θα βρίζουν. Ας μην ηρεμήσουν ποτέ μέσα στους τάφους τους» είχε δηλώσει ευθαρσώς ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ντογκάν.
Η δημιουργία του νεκροταφείου, όπως σημειώνει το Associated Press, έρχεται σε μια περίοδο μαζικών εκκαθαρίσεων στη γειτονική χώρα. Σχεδόν 16.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, ανάμεσά τους περίπου 10.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. 
Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας έχει δώσει ήδη εντολή να μην πραγματοποιηθούν μουσουλμανικές προσευχές στις κηδείες των συμμετεχόντων στο πραξικόπημα. Τέτοιες προσευχές προορίζονται για τους πιστούς ως μια πράξη «αθώωσης», αλλά «αυτοί οι άνθρωποι με την πράξη τους δεν σεβάστηκαν όχι μόνο ανθρώπους, αλλά ούτε τους νόμους ενός ολόκληρου έθνους και για τον λόγο αυτό δεν δικαιούνται προσευχές»«.
Η κατασκευή ήταν γρήγορη. Μέσα σε δύο ημέρες οι εργάτες είχαν κατασκευάσει ένα χαμηλό πέτρινο τοίχο στο πίσω μέρος του εργοταξίου και τοποθέτησαν μια μαύρη μεταλλική που γράφει «Νεκροταφείο Προδοτών»
Το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό πτώμα μεταφέρθηκε εκεί τη Δευτέρα, λένε οι εργάτες. Δεν υπήρξαν  προσευχές ούτε τελετή.
Οι εργάτες δε είναι σίγουροι ποιος είναι ο νεκρός, αλλά τα τοπικά μέσα λένε ότι ο πρώτος που θάφτηκε εκεί είναι ο Μεχμέτ Καραμπεκίρ, ένας 34χρονος λοχαγός, πατέρας δύο παιδιών. Η μητέρα του, μεταδίδουν τα ίδια μέσα, αρνήθηκε να παραλάβει το πτώμα του και για τον λόγο αυτό θάφτηκε εκεί. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι ανοιχτοί τάφοι.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο δεν γνωρίζουν πότε θα μεταφερθούν εκεί και άλλα πτώματα, το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι τους έδωσαν εντολή να χτίσουν έναν πέτρινο τοίχο και να ανοίξουν μερικούς τάφους.
Το νεκροταφείο δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό, αλλά ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής.
efsyn.gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μυλωνακης εγινε εθνικος ηρωας. Διαβασε κ τα μηνυματα των προβατων να τραβας τα βυζια της κατσικας του γειτονα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα το λινκ
http://www.makeleio.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA/
Ειμαστε για γενικο σφαξιμο με φαλτσετα δεν ειναι λαος αυτος. Ψοψαει για παραμυθιασμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΚΗ ΗΛΙΘΕΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΩΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε , ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ . ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...