Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πολύ εύκολα ξέχασαν οι Γάλλοι το τι έχουν κάνει στις αποικίες τους. .



Όταν έστελναν στην πατρίδα τους τις καρτ-ποσταλ με τα κομμένα κεφάλια των βορειοαφρικανων για σουβενίρ όπως βλέπετε στην Φώτο θα έπρεπε να ξέρουν πως έχει ο καιρός γυρίσματα. Ας αφήσουν τις κλάψες, και να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη για τα όσα αίσχη έχουν πράξει κατά το παρελθόν . Αυτά που συμβαίνουν τώρα, είναι του νηπιαγωγείου μπροστά σε αυτά που θα συμβούν .

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης  μόλις  έγινε γνωστή η επίθεση σε εκκλησία της Νορμανδίας  έκαναν αναφορές στο όνομα του Αλγερινού Αχμέντ Γκλαμ, φοιτητή πληροφορικής, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 λίγο πριν επιτεθεί σε εκκλησίες στο Παρίσι.
Ποιος είναι ο Τζιχαντιστής Αχμεντ Γκλαμ
Ο Αχμέντ Γκλαμ είναι Αλγερινός φοιτητής πληροφορικής και ηλικίας 24 ετών. Εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του το 2001 στο Σαιν-Ντιζιέ, ενώ επέστρεψε στην Αλγερία το 2003. Έλαβε το απολυτήριό του το 2010 και επέστρεψε στην Γαλλία το ίδιο έτος στα πλαίσια της οικογενειακής επανένωσης. Ήταν φοιτητής από το 2010 έως το 2012 στην Σχολή Πληροφορικής SUPINFO του Παρισιού, απ’όπου και αποχώρησε μετά το πέρας του δεύτερου έτους φοίτησής του.
Τον Φεβρουάριο του 2014, διέμεινε για διάστημα μίας εβδομάδας στην Τουρκία. Προφυλακίστηκε με την επιστροφή του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό που να « δικαιολογούσε την εκκίνηση δικαστικής διαδικασίας ». Παρόλα αυτά, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών κράτησαν τα στοιχεία του, μεταξύ άλλων, για « προετοιμασία αναχώρησης με προορισμό την Συρία ».
Δεν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί
Το απίστευτο είναι πως η γαλλική αστυνομία δεν το είχε εντοπίσει και ουσιαστικά μόνος του παραδόθηκε. Στις 8:50 την Κυριακή 19 Απριλίου κάλεσε στα επείγοντα, καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένος στο ισχίο και την επιγονατίδα από δύο σφαίρες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να τραυματίστηκε ο ίδιος, ενώ προσπαθούσε να κλέψει αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από την αστυνομία, ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Η αστυνομία ακολούθησε τα ίχνη αίματος και έφθασε ως το αυτοκίνητό του, μία Renault Mégane, εντός της οποίας βρήκε έναν φάρο, ένα Kalashnikov και ένα πιστόλι.
Η λίστα με τις εκκλησίες στόχους
Οι ερευνητές εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου και βρήκαν τρία επιπλέον Kalashnikov, αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και ένα λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο με υπολογισμό, μάλιστα, της χρονικής απόστασης μεταξύ των διαφορετικών ενοριών που αποτελούσαν στόχο του και των πλησιέστερων αστυνομικών τμημάτων. Προφυλακίστηκε και εισήχθη φρουρούμενος για ιατρική περίθαλψη στο Νοσοκομείο του Οτέλ-Ντιέ. Τα γαλλικά μέσα υποστηρίζουν πως η αστυνομία βρήκε και λίστα με καθολικές εκκλησίες στόχους του Σιντ Αχμέντ Γκλαμ.
Η μαρτυρία της καλόγριας που σοκάρει! Έτσι κατάφερε να ξεφύγει 
«Μπήκαν απότομα και μοιράστηκαν μέσα στο χώρο της εκκλησίας. Μιλούσαν αραβικά. Είδα ένα μαχαίρι. Εφυγα την ώρα που άρχισαν να επιτίθενται στον πατέρα Jacques. Δεν ήξερα ακόμη τι θα έκαναν όταν έφυγα».
Η καλόγρια, εντελώς σοκαρισμένη, ανέφερε ότι βρίσκεται σε ψυχολογική υποστήριξη και δήλωσε ότι περιμένει να μάθει νέα από τις άλλες καλόγριες που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία, σύμφωνα με την Le Figaro.
Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και σφαγή του καθολικού ιερέα στο χωριό της Νορμανδίας, ενώ οι δύο δράστες σκοτώθηκαν από τους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο.
O ένας από τους σφαγείς του ιερέα στη Νορμανδία ήταν 19χρονος Γάλλος
Όπως αναφέρει η εφημερίδα  Tribune de Genève, ο ένας από τους δύο σφαγείς στην εκκλησία της Νορμανδίας είναι ένας 19χρονος Γάλλος και είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Γενεύης στις 14 Μαίου 2015.
Ο εν λόγω τρομοκράτης είχε διωχθεί από την Τουρκία πριν συλληφθεί στη Γενεύη.
«Ο Α.Κ. είχε προσπαθήσει δύο φορές να φτάσει στη Συρία, αρχικά μέσω Μονάχου, αλλά χωρίς επιτυχία, και στη συνέχεια μέσω Γενεύης. Είχε φυλακιστεί για μερικές ημέρες στην φυλακή Champ-Dollon και στη συνέχεια είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου κατηγορήθηκε ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές πράξεις» γράφει η Tribune de Genève.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό, από γαλλικές αστυνομικές πηγές, ότι ένα άτομο συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την σφαγή του ιερέα, αλλά τα στοιχεία του δεν έγιναν γνωστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...