Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Έγιναν τα μνημόσυνα των Καβροχωριανού και Τούλη.




Η μνήμη των ηρώων καταδρομέων, Νικολάου Καβροχωριανού και Ηλία Τούλη, που έπεσαν στην Κύπρο, τιμήθηκε από τις οικογένειές τους, τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και τις τοπικές κοινότητες, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στα χωριά Μονή και Μάραθος, όπου βρίσκονται τα μνημεία τους. Ο πρώην Δήμαρχος Τυλίσου, Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και συμπολεμιστής των δυο Ηρώων Βασίλης Φθενός, αναφέρθηκε στα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.
Ο Λοχίας καταδρομών Νίκος Καβροχωριανός και ο καταδρομέας Ηλίας Τούλης, συμμετείχαν το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος, με το όνομα «ΝΙΚΗ» με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αντιαεροπορικά πυρά. Από τότε και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη τους, για τον ηρωισμό τους και τον αγώνα τους υπέρ της πατρίδας. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2016, 42 ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, τα οστά του Νικολάου Καβροχωριανού επέστρεψαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μονή Μαλεβιζίου, όπου με τιμές που αρμόζουν σε έναν ήρωα τα υποδέχθηκαν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συγχωριανοί και οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και ταυτόχρονα τον αποχαιρέτησαν. http://defenceline.gr


Επίσης τελέσθηκε στις 21 Ιουλίου, στο στρατόπεδο της Α’ ΜΚ στην Κάλαθο, το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων καταδρομέων που μετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ κατά την αερομεταφορά της Μονάδας από τα Χανιά της Κρήτης στη Λευκωσία Κύπρου, για ενίσχυση των μαχομένων Ελλήνων και Κυπρίων κατά των Τούρκων εισβολέων το 1974.
Στο μνημόσυνο συμμετείχε ο σύλλογος ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 μετά από 42 χρόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά καλύτερα να μην σηκώνετε φωτογραφίες. Όταν μεταφέρθηκαν τα οστά του Καβροχωριανου επειδή ήταν οι κάμερες γινόταν πανζουρλισμός. Τώρα που δεν υπήρχαν, τρεις και ο… κούκος. Ούτε καν εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων δεν βλέπω. Εάν ήταν όλοι οι συγχωριανοί τους θα ήταν πάνω διακόσια άτομα. Κρίμα. Πολύ εύκολα ξεχνούν κάποιοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...