Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συνεχίζει να είναι…. Ανεγκέφαλος ο Πάπας .



 «Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο Πάπας , ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους...
θρησκειών». «Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη.
Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων». Ξέχασε όμως να ρωτήσει τους Τζιχαντιστες που αποκεφαλίζουν στην Συρία και αλλού εν ονόματι ποιου τα κάνουν . Εκτός εάν εννοεί ότι δεν υπάρχουν πλέον θρησκείες, αλλά γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα.
Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά τη χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.
Ο θεός του όμως τον τιμώρησε για τις βλακείες που λέει διότι κατευθυνόμενος στο ιερό, έκανε την τούμπα σωριάστηκε στο κόκκινο χαλί . Οι ιερείς έσπευσαν να τον βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια του, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στο μοναστήρι Jasna Gora της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...