Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Nεα βαλβολίνη στην πιάτσα. Σε …απογειώνει.



Ο Ε.Φ.Ε.Τ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διακίνηση νοθευμένων ελαιολάδων στη Βόρειο Ελλάδα.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονταν ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ή ως ελαιόλαδα, ήταν στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.
Ως παρασκευαστής φέρονταν ανύπαρκτο/α φυσικό/ά πρόσωπο/α, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου/πλαστού κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντων παράπεμπε σε τοπωνύμια γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εμπορική επιχείρηση «ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και ΑΦΜ 041316453/Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων, η οποία διακινούσε σε καταστήματα λιανικής στη Βόρειο Ελλάδα – ξεπερνούσαν τα εκατό – νοθευμένα με σπορέλαια και χρωστικές ελαιόλαδα, που αφορούσαν στις εμπορικές επωνυμίες «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων και 1 λίτρου, «ΠΙΘΑΡΙ» και «ΑΡΚΑΔΙ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων .
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τα νοθευμένα ελαιόλαδα που κατά καιρούς εντοπίζονται από τον Ε.Φ.Ε.Τ, επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό του, στη σελίδα:
http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/authorities_control/oliveoil.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους ελέγχους στον κρίσιμο και σημαντικό για την Ελλάδα τομέα του ελαιολάδου για την εξάλειψη του φαινομένου της νοθείας.  


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πενηντα εχουν πιασει με νοθεια στο ελαιολαδο και περσι αλλους πενηντα και τι εγινε; Απο τη στιγμη που υπαρχει ατιμωρησια η απατεωνια θα συνεχιζει να βασιλευει.
Ολοι απο πανω ειναι απο τη Σινδο αν το εχεις προσεξει. Μια πυρηνικη να ισοπεδωθει ολη η περιοχη να πανε στο διαολο ολοι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...