Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Οι ΤΟΥΡΚΟΙ έκλεψαν τα συνθήματα του Κ.Κ.Ε που φώναζε στην… Σούδα.




Υπό πολιορκία είναι η ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ από Τούρκους διαδηλωτές. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κινητοποίησε εκατοντάδες μέσω του θρησκευτικού κόμματος Saadet οι οποίοι με αφίσες και συνθήματα ζητούν "να κλείσει η βάση των δολοφόνων". Τα συνθήματα κατά των ΗΠΑ κυριαρχούν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να τραβάει και άλλο το σχοινί. Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έδιναν τις συντεταγμένες για την δολοφονία του!
 Ο Διοικητής της CENTCOM, Στρατηγός Votel, είπε ότι όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι πλέον στη φυλακή . Ένας από τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα που ανήκε στην ομάδα των καταδρομών που είχαν στόχο την δολοφονία του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Συνταγματάρχης Murat Bolat, περιγράφει πως σκόπευαν να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο.
 Μια ομάδα 90 ατόμων των ειδικών δυνάμεων ήταν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση αιχμαλωσίας του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 Ο Bolat είπε στους ανακριτές ότι πήγε σε ένα διαμέρισμα στην γειτονιά Ostim της Άγκυρας με τον διοικητή του Συντάγματος, Fevzi Okka και τους Hali Gül, Karacan, Okan Kocakurt.
 "Εκεί βρίσκονταν τέσσερα ακόμη άτομα από τις ειδικές δυνάμεις" πρόσθεσε.
 Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Ερντογάν θα συλλαμβανόταν στο γραφείο του στην Κωνσταντινουπολη από την ομάδα των SAT.
 "Το σχέδιο με την μονάδα των SAT/SAS ήταν έτοιμο αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το πλάνο όταν ο Ερντογάν πήγε στην Μαρμαρίδα για διακοπές". "Η ομάδα των SAT/SAS σκόπευε να πάρει όπλα από την αποθήκη οπλισμού της Κωνσταντινούπολης και να πετάξουν στην περιοχή Çiğli της Σμύρνης με τα ελικόπτερα Σικόρσκυ. "Τρία Cougar ενώθηκαν μαζί μας και ένα ακόμη στρατιωτική βάση Çigli. Αυτό σημαίνει 80-90 άτομα προσωπικό συμμετείχε στην επιχείρηση αιχμαλωσίας του Ερντογάν με τρία Σικόρσκυ και έξι Cougar"
 "Αν το πραξικόπημα είχε πετύχει ο Ερντογάν θα μεταφέρονταν αιχμάλωτος στο Çiğli, Milas".
 "Οι Αμερικανοί θα μας παρείχαν τις συντεταγμένες του Ερντογάν αν η ομάδα δεν μπορούσε να τον εντοπίσει στο ξενοδοχείο. Είχαν πει ότι τέσσερα άτομα με πολιτικά παρακολουθούσαν τον Ερντογάν.  "Ένα άτομο από τη συνάντηση, αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων είπε ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να διασώσει τον Ερντογάν από τα χέρια μας. Θα σκοτώναμε τον Ερντογάν αν υπήρχε αντεπίθεση".
 Ο Bolat είπε ότι τον κάλεσε ο Διοικητής του Συντάγματος, Fevzi Okka, και ο βοηθός του συνταγματάρχης Hali Gül, να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στα καθήκοντα του.
 "Ξεκίνησα υπηρεσία στις 13 Ιουλίου και είχα συνάντηση για να συζητήσω το σχέδιο στις λεπτομέρειες του" είπε ο Bolat.
 "Πρώτα με ρώτησαν να διεξάγω αεροπορική επιχείρηση κατά του αρχηγείου της ΜΙΤ αλλά αρνήθηκα".
 "Πήραμε την απόφαση έναρξης του σχεδίου πραξικοπήματος το βράδυ της 14ης Ιουλίου. Το πλάνο έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή στις 3 a.m. στις 16 Ιουλίου και όλα θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα".
 "Μου έδειξαν τη λίστα με τους πιλότους που θα πετούσαν εκείνη τη νύχτα τα ελικόπτερα".
 Ο Ταγματάρχης Okan Kocakurt ρώτησε το άτομο από τις ειδικές δυνάμεις που θα βρίσκονταν ο πρόεδρος. "Δεν είναι δικιά σου δουλειά" απάντησε.
 Ο Bolat είπε επίσης ότι θα συλλαμβάνονταν και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χ.Φιντάν, από τη βίλα του. Στην επιχείρηση θα συμμετείχαν ένα Σικόρσκυ και δύο Cougar. "Είχαμε άδεια να ανοίξουμε πυρ αν υπήρχε αντεπίθεση".

Και ο Υπουργός Εσωτερικών, Efkan Ala, θα συλλαμβάνονταν μαζί με τον πρωθυπουργό Μ.Γιλντιρίμ.
 " Γύρισα στο αρχηγείο μου και φώναξα, "Τί κάνετε;" Μου είπατε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι ο εγκέφαλος; Η αναφορά έλεγε ότι είχε διασωθεί. Τότε είπα στους στρατιώτες ότι δεν ήθελα πλέον να ήμουν μέλος αυτής της γελοίας επιχείρησης".
 "Αλλά άκουσα ότι ο συνταγματάρχης Özcan Karacan είχε δώσει διαταγή "σκοτώστε οποιονδήποτε δεν είναι με το μέρος μας".
 Το πραξικόπημα άρχισε στις 6 p.m., εννέα ώρες νωρίτερα γιατί στρατιωτικός εισαγγελέας μαζί με τον διοικητή, τον στρατηγό Salih Zeki Çolak και τον İhsan Uyar πήγαν στο αρχηγείο για να ερευνήσουν περίεργες αναφορές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...