Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Δόξα τον Αλλαχ, αντέχει και άλλους λαθρο η Λέσβος.



Την ύπαρξη στη Λέσβο μεγάλου κυκλώματος διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αποδεικνύει η σύλληψη χθες, σε ένα μόλις 24ωρο, 13 μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Λέσβο.
Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων επιβατών πτήσεων εσωτερικού με προορισμό την Αθήνα συνελήφθησαν ένας υπήκοος Ιράν, δυο υπήκοοι Αφγανιστάν και 10 υπήκοοι Πακιστάν, όλοι νεαρής ηλικίας οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικός όμως είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας, που κάνει λόγο για   «συναγερμό στα νησιά του Αιγαίου», καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων μετά από τα γεγονότα στην Τουρκία.
Οι ελληνικές αρχές σε αρκετά νησιά στο Αιγαίο έχουν καλέσει για λήψη επειγόντων μέτρων, για να αποτραπεί η αυξανόμενη ροή προσφύγων από την Τουρκία, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Μετά από την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στην Τουρκία έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικά νησιά.
Ένας διασώστης που εργάζεται στη Λέσβο ανέφερε ότι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο νησί έχουν αρχίσει να θυμίζουν τις ημέρες πριν από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό των μαζικών αφίξεων προσφύγων.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η δήλωση που έκανε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της συμφωνίας. «Η μέχρι τώρα επιτυχία της είναι εύθραυστη. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει υπονοήσει αρκετές φορές ότι θέλει να την ακυρώσει», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Η ανησυχία για κάτι τέτοιο εντάθηκε στην Αθήνα και μετά από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ανακαλέσει τους Τούρκους αξιωματούχους που επέβλεπαν την εφαρμογή της συμφωνίας επί ελληνικού εδάφους.






ΠΟΣΟΙ ΣΥΡΙΟΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά χέστηκα για την Λέσβο καθότι δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν καλό άνθρωπο από αυτή τη περιοχή. Ίσως βέβαια φταίει και το ότι μεγάλο μέρος εξ αυτών είναι απόγονοι τούρκων που απλά δεν το βγάζουν προς τα έξω (υπάρχουν αντίστοιχες γενετικές μελέτες που αποδεικνύουν την άμεση σχέση τους με τους τούρκους της απέναντι όχθης και όχι με τους Έλληνες). Δεν είναι βέβαια τυχαίο πως επίσης από εκεί πέρασε ο μεγαλύτερος όγκος λαθρομεταναστών γιατί ακριβώς είναι κάποιες οικογένειες ("αγνώστου" καταγωγής) που διακινούν λαθρομετανάστες κατ επάγγελμα όπως είχε αναφέρει και κάποιος ντόπιος νησιώτης σε κάποιο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...Μακάρι να τους αφήσουν όλους εκεί και να μην φορτώσουν και άλλους στις πλάτες των πραγματικών Ελλήνων.

Unknown είπε...

Μα καλά μαλάκας είσαι;

Unknown είπε...

Μα καλά μαλάκας είσαι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...