Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Όλοι οι Τούρκοι στους δρόμους, περιμένοντας τα …πόκεμον.



Έκρυθμη και πάλι  η κατάσταση στην Τουρκία με τις φήμες για δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος να οργιάζουν.
Σύμφωνα με το όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα συνημμένο εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Τουρκίας και από τις πληροφορίες που έχουν  συλλέξει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας επίκειται εκδήλωση δεύτερου πραξικοπήματος σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου.
To έγγραφο του  Υπουργείου Εσωτερικός Ασφάλειας της Τουρκίας αναφέρει:
"Την Παρασκευή 22 Ιουλίου σύμφωνα με δράσεις των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και των πληροφοριών που αποκρυπτογράφησαν οι Υπηρεσίες μας πρόκειται να εκδηλωθεί νέο πραξικόπημα. Είμαστε σε επαγρύπνηση και θέλω να ζητήσω από το προσωπικό να παραμείνει σε επιφυλακή και να ενημερώσει για οποιαδήποτε πληροφορία".
Το έγγραφο υπογράφει ο Aydin ERGÜL.
Χιλιάδες διαδηλωτές υποστηρικτές του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν έχουν κατακλύσει τους δρόμους σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη μπλοκάροντας τις εισόδους των στρατοπέδων προκειμένου να μην μπορέσουν να φύγουν από αυτά τεθωρακισμένα και άλλες δυνάμεις
Ο αρχισυντάκτης της ισλαμιστικής εφημερίδας Akit καλεί τον κόσμο μέσω του διαδικτύου να βγει οπλισμένος στους δρόμους.
Οι φήμες για την εκδήλωση δεύτερης απόπειρας πραξικοπήματος έχουν κατακλύσει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία. Όπως μεταδίδουν άλλες πληροφορίες φορτηγά οχήματα έχουν επιστρατευθεί από τις αρχές ασφαλείας προκειμένου να κλείσουν τις εισόδους των στρατοπέδων.
Το ίδιο μεταδίδει και η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία κάνει λόγο για τοποθέτηση λεωφορείων στις εισόδους των στρατοπέδων.
Ήδη στην Κωνσταντινούπολη χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμος και όλα αυτή τη στιγμή είναι ρευστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...