Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Οι δικοί μας χαραμοφάηδες - τρωκτικά πότε θα σουταριστούν .



Ο Ματέο Ρέντσι καταργεί επιτέλους την μονιμότητα των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων και διώχνει με τις κλωτσιές του κηφήνες από το Δημόσιο. Το κάνει για να σώσει την χώρα του και να αποφύγει τα Μνημόνια.
Σύμφωνα με την DW ευρύτατες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο σχεδιάζει η κυβέρνηση Ρέντσι παρά την πτώση της δημοτικότητας του ιταλού πρωθυπουργού. Μεταξύ των σκληρών μέτρων που εξετάζονται είναι και η κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα οι ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να χάσουν πολλές από τις μέχρι τώρα σταθερές τους.
Το σχέδιο της κυβέρνησης καταργεί, πρώτα απ’ όλα, την αυτόματη αύξηση του μισθού. Κάθε χρόνο τα τρία εκατομμύρια ιταλών δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από τους ανώτερούς τους και μόνον για το 20% των εργαζομένων θα εγκρίνεται μια μικρή αύξηση αποδοχών.
Η κυβέρνηση Ρέντσι, όμως, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει οριστικά και το καθεστώς της μονιμότητας: κάθε χρόνο θα πρέπει να ανακοινώνεται στα διάφορα υπουργεία ποιοι εργαζόμενοι κρίνονται υπεράριθμοι βάσει της οικονομικής κατάστασης και των διοικητικών απαιτήσεων. Θα μετατίθενται σε άλλη υπηρεσία ή θα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το 80% του μισθού- για δυο χρόνια;
Αν μέσα στο διάστημα αυτό δεν βρεθεί μια άλλη θέση (ακόμη και με μείωση δικαιοδοσιών και μισθού) θα πρέπει να αποφασίζεται υποχρεωτικά η απόλυσή τους.
Ουσιαστικά υπάρχει η πρόθεση να εξομοιωθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την Κοριέρε Ντέλα Σέρα o Ματέο Ρέντσι προτίθεται να περάσει τον νέο νόμο από το Κοινοβούλιο χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τα συνδικάτα. Η τελική ψήφιση προβλέπεται για τον Σεπτέμβριο ή το πολύ για τις αρχές του 2017.
H Ελλάδα καταστράφηκε για να διασωθούν οι κηφήνες Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια αρνούνται να απογραφούν και να αξιολογηθούν. Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδυ σε σπίτι της Φιλοθέης, έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Έτσι το κυνήγι του Παπανδρέου στο εστιατόριο του Βερολίνου, είναι το λιγότερο από όλα όσα θα μπορούσαν να του συμβούν στην κλίμακα από το μηδέν έως τον «Καντάφι».-Δώσαμεε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν».
Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Τσι ξεκίνησε το ματωμένο πανηγύρι των φόρων και των χαρατσιών που δεν λέει να τελειώσει…
Πως όμως να καταπιείς και την πρόκληση των 3.250 αστυνομικών οι οποίοι είναι αποσπασμένοι ως προσωπικοί φρουροί δημοσιογράφων, πολιτικών και δικαστικών;
Μόνο μία δημοσιογράφος του Mega διαθέτει 4-6 αστυνομικούς. Υπάρχει δημοσιογράφος ο οποίος για λόγους ασφαλείας πολύ συχνά δεν διανυκτερεύει στο σπίτι του αλλά σε άλλο χώρο. Και το δεύτερο διαμέρισμα του εν λόγω δημοσιογράφου φρουρείται με περιπολικά, μοτοσυκλέτες και φυσικά πολλούς άνδρες της Αστυνομίας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί-φρουροί των δημοσιογράφων ξεπερνούν ακόμη και την φρουρά του πρωθυπουργού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλακιες κανουν. Οποιος θελει να εργαζεται στο δημοσιο, υποχρεουται να φερει και το αναλογο τσιπαρισμα, τι το παιδευουν;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΘΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.
ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά.
Να απολυθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι υπάλληλοι τουλάχιστον των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Δημόσιας τάξης και Οικονομικών.
Αντε να δούμε και μια άσπρη μέρα.
Πόσο επίκαιρος ο Αλβέρτος (αποδίδεται τουλάχιστον στον Αινστάιν σε ελεύθερη απόδοση) όταν έλεγε ότι ακόμα και αν το σύμπαν δεν είναι άπειρο σίγουρα είναι η βλακεία του ανθρώπου.
"H Ελλάδα καταστράφηκε για να διασωθούν οι κηφήνες Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι...".
Κάνοντας αριθμητικές πράξεις (επιπέδου δημοτικού σχολείου) μπορεί να υπολογίσει κάποιος πόσοι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων αντιστοιχούν στα κλεμένα και εξαχθέντα σε φορολογικούς παραδείσους 5-10 μόνο "επιχειρηματιών - επενδυτών" του ιδιωτικού τομέα.
Απλή αριθμητική αλλά...
ΥΓ
Ενας κηφήνας, χαραμοφάης, δημόσιος υπάλληλος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...