Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ένα τέτοιο γεγονός αναζητούσε ο Τσίπρας.





Το έχουμε ξαναπεί. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πολιτικοί. Ανοίγουν το στοματάκι τους χωρίς να σκεφτούν πως μήπως με αυτό τον τρόπο κάνουμε την  πάσα που αναζητεί Συριζα για να χαθεί το Μακεδονικό ;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις δήθεν να "τηρήσουν τον όρκο τους" και να συλλάβουν τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο. Ο βουλευτής μάλιστα ζήτησε και κρεμάλες λέγοντας "τα κεφάλια τους στις Πρέσπες". Οι αναφορές του όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την άμεση αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος παρενέβη άμεσα καταδικάζοντας την προτροπή στο πραξικόπημα λέγοντας ότι «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό». Στο πλαίσιο αυτό, προανείγγηλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση. Την σκυτάλη πηρε και ο  Καμμένος που είπε ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Μπαρμπαρούση και της ΧΑ, για άρθρα του ποινικού κώδικα που έχουν να κάνουν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ζήτησε την άμεση άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ και όντως συνελήφθη το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ερευνάται για εσχάτη προδοσία. Για περίπου δύο ώρες αστυνομικοί είχαν εντολή από τον φρούραρχο της Βουλής να μην χάσουν από τα μάτια τους τον βουλευτή. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή, από την πλευρά της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση τον Εθνικό Κήπο όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του.
Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε τη διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...