Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δεν φεύγεις εύκολα από την φάρμα των ζώων.



Μάλλον «κλειστές» χώρες εννοούν.

Τριάντα Σομαλοί συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στο διεθνές Αεροδρόμιο Ζακύνθου, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία αλλά τους πείραξαν τα...  πλαστά έγγραφα ενω στην Ελλάδα "μπούκαραν" με τα... "νόμιμα".
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι υποτιθέμενοι διακινητές τους, λες και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους που ήταν και οι μόνοι είχαν στην κατοχή τους νόμιμα διαβατήρια, φερόμενοι ως σουηδοί υπήκοοι.
Όλοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ζακύνθου, για να ακολουθήσει η συνήθης κωμική διαδικασία:
Δηλαδή  αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να "δικαστούν", μετά απο δύο μήνες χωρίς φυσικά να γίνεται καν λόγος για απέλαση.
Οι Σομαλοί που αφέθηκαν ελεύθεροι αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Ζάκυνθο σήμερα το απόγευμα. σε περιοχή της επιλογής τους για μόνιμη, αναγκαστική, εγκατάσταση στην Ελλάδα.
Δύο άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, επειδή μετέφεραν με όχημα πέντε πολίτες του Μπαγκλαντές, οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σε αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας εντοπίστηκαν στο όχημα οι πέντε λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει λαθραία στην Ελλάδα από  σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, η έλλειψη φρούρησης της οποίας είναι χαρακτηριστική, ενώ είχαν καταβάλλει χρηματική αμοιβή στους δύο συλληφθέντες για να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το όχημα, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 455 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
Οι πέντε λαθρομετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι για να εγκατασταθούν σε περιοχή της επιλογής τους, αλλά με ρητή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...