Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Καλημέρα Βόρια …ψιλοΜακεδονία.



Οι υπουργοί Εξωτερικών της νότιας Ελλάδας και της βόριας Μακεδονίας , Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα υπογράψουν αύριο, Κυριακή, στις Πρέσπες παρουσία των δύο «πρωθυπουργών», και διάφορων ευρωνταβατζήδων  τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο χωρών για τη μετονομασία της γειτονικής μας χώρας σε Βόρια Μακεδονία. Το ραντεβού είναι στη Μεγάλη Πρέσπα, τη λίμνη που ενώνει την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. Εν συνεχεία θα το γιορτάσουν όλοι μαζί με γλέντια ένθεν και κείθεν των υπό κατάργηση συνόρων.

Από αύριο όμως και για λόγους καλής γειτονίας απαγορεύονται τα τραγούδια με επιθετικούς προσδιορισμούς Μακεδόνας, μακεδονίτισσα, μακεδονικός, μακεδονικά κ.λπ χωρίς το πρόθεμα νότιος. Άπαντες οι τραγουδιστές θα συλλαμβάνονται πάραυτα από την αρχή προστασίας του πολιτεύματος, διότι με την πράξη τους θέτουν σε κίνδυνο την χώρα αφού θεωρείτε επιθετική ενέργεια κατά φίλης χώρας. Εάν θέλουν για λόγους φιλίας με την γείτονα χώρα, μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα τα παρακάτω παραδείγματα.

'Μακεδονία ξακουστή':….. ( του  Ιβάνοφ η χώρα).

«Η μάνα του Αλέξανδρου» ( είναι από τα Σκόπια)
Δεν θα την πάρουνε ποτέ τη γη των (σκοπιανών) μακεδόνων
( Βόριο) «Μακεδονίτισσα»
Είμαι βέρος ( βόριο) Μακεδόνας
Σαλονικιά, Σαλονικιά,
Μακεδονίτισσα γλυκιά, (σου έρχομαι)
«Βόλτα στη Μακεδονία» ( του Ζάεφ)
Συμπληρωματικά απαγορεύονται δια ροπάλου  όποια παραδοσιακά αναφέρονται σε Παύλους Μελάδες , και λοιπούς (νότιο) Μακεδονομάχους .

Εις ανάμνηση στιγμών ελκυστικών.  

Και αυτό θα καταντήσει σαν το παρακάτω που έπεσε θύμα της ΕλληνοΑλβανικης φιλίας μετά το άνοιγμα των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...