Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Υπάρχει κάποια πρόοδος. Δεν πνίγηκε κανείς στην Μάνδρα.



Μπορεί το Νοέμβριο 24 άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Μάνδρα, όπως, όμως, φάνηκε χθες το απόγευμα δεν υπήρξε καμία μέριμνα προκειμένου η περιοχή να μη ζήσει ξανά παρόμοιο εφιάλτη με την ισχυρή βροχόπτωση να κάνει τους δρόμους ξανά ποτάμια. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στην σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017 που στοίχισε την ζωή σε 24 ανθρώπους, κατήγγειλε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.
Στον απόηχο της χθεσινής βροχόπτωσης, που ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες, η κ. Κριεκούκη ανέφερε πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα. Είπε ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό δίχως να υπάρχει εξέλιξη.
Οι κάτοικοι τις περιοχής έζησαν ώρες αγωνίας, ξέροντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και παρακολουθώντας τους χείμαρρους να παρασέρνουν από κάδους απορριμμάτων μέχρι αυτοκίνητα. Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ η πυροσβεστική είχε δεχθεί πάνω από πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Οι δρόμοι κατέβασαν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονταν στην περιοχή αλλά και πολλά φερτά υλικά από τον χείμαρρο της Θήβας.
Όπως είναι γνωστό από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι αλλά ουδείς έκανε κάτι για να μην ξανασυμβεί .Μόνο λόγια. .



Περιφέρεια Αττικής για Μάνδρα: Φταίει η κλιματική αλλαγή όχι η Δούρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...