Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ξέρετε τι σημαίνει "επιμήκυνση". Ας μην το αναλύσουμε.



Διάγγελμα Α.Τσίπρα εντός της ημέρας . θα μας «εξηγήσει» την απόφαση Εurogroup και τι σημαίνει  επιμήκυνση.
Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός,  όσο «νυχτώνει», η π….α - χρέος   μεγαλώνει. Τα σπρώχνουν κάτω από το χαλί  για την επόμενη καθαρίστρια, ελέω …Μακεδονίας.

Μείωση χρέους από ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγαλύτερη πολιτική μούφα όλων των εποχών . Οριστικό τέλος στη διαγραφή χρέους και αιώνιες δεσμεύσεις.

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποφάσισαν την επιμήκυνση της μέσης ωρίμανσης των δανείων του EFSF μόλις κατά 10 χρόνια καθώς και την παράταση της περιόδου χάριτος κατά 10 χρόνια. Ούτε ένα σεντ κούρεμα. Το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιστορίας είχαμε και με τη βούλα χτες όσο αφορά την περιβόητη συμφωνία για το χρέος. Πουλήσαμε αεροδρόμια, λιμάνια, ηλεκτρισμό, αποθηκεύσαμε τα πάντα στο Υπερταμείο που διοικείται από αλλοδαπούς, το όνομα της Μακεδονίας για να γίνουμε αποθήκες προσφύγων και να πάρουμε μετατόπιση χρέους αντί για οριστική διαγραφή. Δεν υπήρξε «κούρεμα», δεν υπήρξε μείωση κεφαλαίου του χρέους, δεν υπήρξε τίποτα που να δίνει κάποια ελπίδα στην ελληνική οικονομία. Έρχονται περικοπές στις συντάξεις και μείωση αφορολογήτου.
Οι «Financial Times» αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά δάνεια ύψους περίπου 100 δισεκ. ευρώ και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα μεταθέσουν την έναρξη της εξόφλησης έως τις αρχές της δεκαετίας του 2030.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης υπάρχει καταρχάς συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ και για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος. H απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το Eurogroup.

Η λύση που έδωσε το Eurogroup για το χρέος προβλέπει:

-Επιμήκυνση για 10 χρόνια των δανείων του EFSF ύψους 130 δισ. Σημειώνεται ότι η μέση διάρκεια λήξης των δανείων αυτών είναι σήμερα 32,5 χρόνια.
-Παράταση της περιόδου χάριτος των χρόνων των ίδιων δανείων κατά 10 χρόνια. Έτσι η πληρωμή των δανείων του EFSF ξεκινά από το 2033 αντί από το 2023.

Eurogroup: Δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060

Σε ό,τι αφορά τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το μέλλον, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ. «Η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι αυτό συνεπάγεται ένα πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2,2% του ΑΕΠ κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...