Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Παρακαλεί ο εκπρόσωπος των Αλβανών και Σκοπιανών, για την ένταξη τους στην Ε.Ε .




Φώτο οι υποψήφιοι προς ένταξη.

"Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο" δήλωσε ο ΕλληνοΑλβανοΣκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

«Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες (πΓΔΜ και Αλβανία) εμείς πρώτοι τα θέσαμε αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening» απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο Κοτζιάς με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο για το θέμα της διεύρυνσης των δυτικών Βαλκανίων.
«Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουν μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση, ή εμβάθυνση. Κατά τη γνώμη μας από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...