Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

…Κάθε χωριό και hot spot…ψηφοφόρων του Σφύριζα.




Στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 λαθρομεταναστών προέβη, σήμερα το πρωί, πλωτό σκάφος της δύναμης Frontex, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2018» για την διάσωση και μεταφορά λάθρο στην χώρα.
Συγκεκριμένα, το πλωτό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 37 επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των , οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καρλοβασίου.
Tην ίδια ώρα  η Ιταλία κλείνει την είσοδο στους λαθρομετανάστες, και  όπως αναφέρει  o Guardian, η Βουλή της Ουγγαρίας ενέκρινε το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος», που προβλέπει την άσκηση ποινικών διώξεων σε πολίτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια σε λαθρομετανάστες που δεν έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους έκαναν δεκτούς από την ουγγρική κυβέρνηση.
«Οι Ούγγροι δικαιωματικά περιμένουν η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση και τις δραστηριότητες που τη βοηθούν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Σάντορ Πίντερ. «Το πακέτο “Stop Soros” εξυπηρετεί αυτό το στόχο, ποινικοποιώντας την οργάνωση της παράνομης μετανάστευσης. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα νομοσχέδια για να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Ουγγαρίας σε χώρα μεταναστών», σημείωσε

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε με 160 ψήφους υπέρ και 18 κατά, προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους για όσους βοηθήσουν λαθρο να εισέλθουν στην Ουγγαρία. Είχε προηγηθεί αναθεώρηση του Συντάγματος που ορίζει ότι κανένας θεσμός δεν επιτρέπεται να πλήξει «τη σύνθεση του πληθυσμού» της Ουγγαρίας, με σκοπό να καταστήσει αντισυνταγματική την επιβολή ποσοστώσεων για την υποδοχή μεταναστών από χώρες της ΕΕ. Ο νόμος φέρει το όνομα του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είναι ουγγρικής καταγωγής και κατηγορείται από την κυβέρνηση Ορμπάν πως καθοδήγησε μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων που ελέγχει, τη «μαζική μετανάστευση» προς την ΕΕ. Το ίδρυμα Open Society του Σόρος, που χρηματοδοτεί πολλές ΜΚΟ στην Ουγγαρία και σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε φέτος την άνοιξη ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία.

 

ΣΥΡΙΖΑ: 29 βουλευτές ζητούν διαγραφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια Γυμνασίου - Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...