Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Έχουμε εξειδίκευση στην Ελληνοποίηση ζώων.



Πολιτικά στελέχη της ΝΔ, δημόσιοι υπάλληλοι και δικηγόροι οι συλληφθέντες στο κύκλωμα ελληνοποιήσεων. Ανάμεσα τους βρίσκονται 2 τοπικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, ενώ ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, και νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.  Στους συλληφθέντες, οι οποίοι ξεπερνούν τους 20, βρίσκονται  ένας δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και ένα σημαντικό στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου. Και οι δύο συλληφθέντες είχαν συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με συνδυασμό που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρώτος συνελήφθη μαζί με δύο αλλοδαπούς, προφανώς πελάτες του κυκλώματος, ενώ ο δεύτερος μετά της συζύγου του στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Μεσολογγίου στο γραφείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.  
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί είκοσι τρία άτομα.  
Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι - στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Συνελήφθησαν επίσης και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.
Μάλιστα, ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ' αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...