Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ξεπατώνουν αγγούρια και τομάτες και φυτεύουν χασισιές.




Γιατί το του θερμοκηπίου είναι ποιο ..μυρωδάτο, και δεν το βλέπει και το ελικόπτερο.
Σε θερμοκήπιο 45χρονου, στην Ιεράπετρα εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 δενδρύλλια φυτεμένα ανάμεσα σε καλλιέργεια στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 4 συλλήψεις. Περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα βρέθηκαν σε άλλο θερμοκήπιο στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Η επιχείρηση σημειώθηκε με πολύ μεγάλη μυστικότητα και αφού οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν στο σημείο μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους. Όταν εισέβαλαν στο θερμοκήπιο δεν πίστευαν στα μάτια τους διαπιστώνοντας ότι η ποσότητα των δενδρυλλίων ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι πίστευαν, ενώ ανάμεσα στην κάνναβη, είχε και αγγούρια. Στο θερμοκήπιο βρίσκονταν περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ενώ ξεκίνησε άμεσα το ξερίζωμα τους με την Αστυνομία να προχωρά στην σύλληψη του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου.
 Στο πλαίσιο αλλης εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 45, 52, 55 και 46 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί  ναρκωτικών ουσιών, όπλων και εκρηκτικών υλών. Συγκεκριμένα, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2.627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, που καλλιεργούνταν επιμελώς με χρήση τεχνικού εξοπλισμού, τα οποία και εκριζώθηκαν,
  • πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov με το γεμιστήρα του και 23 φυσίγγια,
  • πλήθος πειστηρίων για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης
Επιπλέον σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • 133 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς με την μέθοδο της υδροπονίας και εκριζώθηκαν,
  • 21 κιλά και 861 γραμμάρια κάνναβης σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες,
  • πλήρης εξοπλισμός αποτελούμενος από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λ.π
Η χασισοφυτεία μαμούθ που εντοπίστηκε στα θερμοκήπια της Γρα Λυγιάς αποτελεί την ... αφετηρία για έναν κύκλο ερευνών που ανοίγει η αστυνομία με στόχο να ... κάνει φύλλο και φτερό όλα τα θερμοκήπια της Κρήτης ! 
Σύμφωνα με τον  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη η Αστυνομία στην Κρήτη προχωρά σε μια ενέργεια πρωτοφανή στα χρονικά της. 
Όπως αποκάλυψε, με αφορμή  τη νέα σοβαρή υπόθεση που αποκαλύφθηκε με την χασισοφυτεία-μαμούθ σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, έδωσε εντολή να συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ερευνήσουν όλα τα θερμοκήπια της Κρήτης, από το ένα άκρο του νησιού έως το άλλο. «Θα υπάρξει καταγραφή και «ξεσκόνισμα σε όλα τα θερμοκήπια και στους τέσσερις νομούς του νησιού» δήλωσε. «Είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται και ποιοι τα χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» στις παράνομες δραστηριότητες τους».
Ο ίδιος αναφερόμενος στην υπόθεση της Γρα Λυγιάς επισήμανε ότι είναι «δεμένη» και αποτελεί προϊόν πολύμηνων ερευνών και παρακολουθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...