Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μνημόνιο μέχρι… να πάμε να κατοικήσουμε στον…Άρη



Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα πάρει πίσω τις δεσμεύσεις για τα μέτρα μετά το Μνημόνιο, έλαβε και θα μεταφέρει στους Ευρωπαίους ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον κύριος Τσακαλώτο είπε ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν είναι νέο Μνημόνιο «γιατί δεν έχει νέα μέτρα» αλλά η ΕΕ θα ελέγχει ως το 2059 «αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα».
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ: «Η μετά μνημονιακή επιτήρηση στην Ελλάδα θα είναι αυστηρότερη επειδή έχει λάβει υψηλότερα ποσά από άλλες χώρες και έχει λάβει ελάφρυνση χρέους και θα λάβει και άλλη ελάφρυνση . Αυτό δε σημαίνει νέο μνημόνιο επειδή δεν θα έχει νέους όρους. Στον χρόνο της μνημονιακής επιτήρησης θα παρακολουθείται πώς προχωρά η χώρα, ο προϋπολογισμός κι αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Θα γίνεται μια ανάλυση αποπληρωμής του χρέους που λήγει έως το 2059. Και επίσης, στο πλαίσιο αυτής της επιτήρησης, θα υπάρχει μία ανάλυση της υλοποίησης των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, όπως τα πλεονάσματα για παράδειγμα, και υλοποίηση αυτή θα συνεχίσει να γίνει. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...