Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κυρίαρχος ο Ερντογάν



Ο τουρκικός λαός με ανακήρυξε πρόεδρο σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα. Ο κόσμος με έκανε περήφανο. Η Τουρκία με ποσοστό 80% περίπου συμμετείχε στις εκλογές κι έδωσε μάθημα Δημοκρατίας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις από την Κωνσταντινούπολη, μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας με ποσοστό άνω του 50%. Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» τόσο στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, όσο και κατά της Δύσης.
«Όταν γίνονται εκλογές με 30% και 40%, προσπαθούν να δώσουν μάθημα στην Τουρκία οι χώρες που βγάζουν αποτελέσματα με λιγότερο από 50% συμμετοχή, τους προσκαλώ να πάρουν μαθήματα από τις τουρκικές εκλογές», είπε ο Ερντογάν.
Οι οπαδοί του ξεχύθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, πανηγυρίζοντας έξαλλα την επανεκλογή του που θα τον διατηρήσει την θέση του Προέδρου μέχρι το 2023, έχοντας 20 χρόνια στην εξουσία της Τουρκίας.

Έφτασε το 11,4% και μπαίνει στη Βουλή το φιλοκουρδικό HDP η λύκαινα Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,50% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς το 7,8%.Οσο για τον δεύτερο Μουχαρέμ Ιντζέ,το ποσοστό κυμαίνετε από 40% που λέει αυτός, μέχρι 30% που λένε οι άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...