Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αποδέχθηκε το Πρωτοδικείο Αθηνών την υπαγωγή του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99



Υπέστη διασωλήνωση μήπως και συνέρθει από το κώμα.
Δεκτές έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών τις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιρειών με αυτή (Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Express Μ ΑΕ και Ξυνός ΑΕ), για προστασία από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99, η οποία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου.
Εξαιρούνται από το καθεστώς προστασίας οι εργαζόμενοι και οι μισθώσεις, ενώ το δικαστήριο «παγώνει» τη μεταβολή κάθε περιουσιακής κατάστασης του ομίλου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, «η έγκριση της υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 18:30, το δικαστήριο δέχεται εν μέρει τα αιτήματα των αιτουσών επιχειρήσεων για χορήγηση προσωρινής διαταγής και εν μέρει τις ασκηθείσες κύριες και πρόσθετες παρεμβάσεις μέχρι τη δικάσιμο στις 21 Σεπτεμβρίου.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι διατάσσεται η αναστολή των ατομικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας των τεσσάρων εταιρειών από τους πιστωτές της, ρητά εξαιρουμένων των δικαιωμάτων καθώς και πάσης φύσεως απαιτήσεων των εργαζομένων. Επίσης απαγορεύει τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99.
Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε το δημόσιο.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους από νωρίς οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος τόνιζαν πως είχε επέλθει συμφωνία (οι εργαζόμενοι) να εξαιρεθούν από τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...