Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Aυτοί δεν ηταν… Μπορντό Μπερελί …αλλά Μπορντό…Μπουρδελί.



Μια ομάδα επίλεκτων των Μπορντό Μπερελί είχε αναλάβει λένε την σύλληψη ή ακόμα και την θανάτωση του Σουλτάνου Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το σχέδιό τους είχε διαρρεύσει με αποτέλεσμα αυτός να μετακινηθεί εγκαίρως και να αποφύγει την σύλληψη.
Συγκεκριμένα 40 κομάντο την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, κινήθηκαν με τρία ελικόπτερα ειδικών αποστολών S-70 Blackhawk προς το ξενοδοχείο που διέμενε ο Σουλτάνος.
Η διαρροή, όμως του σχεδίου, είχε ως αποτέλεσμα το ξενοδοχείο στην Μαρμαρίδα να δεχθεί μεν επίθεση από αέρος με πολυβολισμούς από τα ελικόπτερα, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος να έχει προλάβει να απομακρυνθεί, υπό την προστασία 100 πάνοπλων ανδρών της φρουράς του καταφέρνοντας να φτάσει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί το προεδρικό Airbus και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι για τους πραξικοπηματίες: Όχι μόνο τον άφησαν να φτάσει στο αεροδρόμιο, αλλά επέτρεψαν να απογειωθεί το αεροσκάφος και δεν το κατέρριψαν ούτε όταν πλησίαζε στην Κωνσταντινούπολη, παρ'ότι είχαν έξι μαχητικά F-16 που περιπολούσαν επάνω από την Πόλη.
Το Reuters μεταδίδει ότι το προεδρικό αεροσκάφος πλησίασαν δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες και το «παρενόχλησαν», αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην αεροπορική "γλώσσα". Το γιατί δεν τον κατάρριψαν μένει ανεξήγητο: 
«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο»Οι 40 περίπου κομάντο διέφυγαν σε παρακείμενο δάσος και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη τους, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έχουν περάσει ήδη στην Ελλάδα ως πρόσφυγες :
Η Sabah προσθέτει ότι οι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση μετά την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας και στην Λέσβο προσπαθούσαν να διαφύγουν δυο Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν στο Α'ι'βαλί  από τις αρχές λίγο πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα. Πρόκειται για  τον Διευθυντή της Σχολής Ικάρων Κωνσταντινούπολης  και τον  πιλότο. συνταγματάρχη Murat Karakus.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...