Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Σκύψτε ξευτίλες



Την ίδια ώρα που έγινε και η αγιά σοφιά τζαμι με διπλή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση νομιμοποιεί τζαμιά, ενώ παράλληλα δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, ικανοποιώντας  ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας.
Το protothema.gr αποκαλύπτει ότι ήδη νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.
Ο Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία τζαμιού στον Βοτανικό, ενώ παράλληλα, σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νεκροταφείο ειδικά για μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας εκτός από αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία ευκτήριων οίκων, όπως ονομάζονται τα τζαμιά, θα έχουν και δικό τους ΑΦΜ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν λειτουργούν μόνο παράνομα τζαμιά στην Αττική, αλλά και χώροι λατρείας άλλων θρησκειών, όπως βουδιστικοί παράνομοι ναοί, ενώ έχει καταγραφεί και χώρος λατρείας της περσικής θρησκείας μπαχάι.
O Νίκος Φίλης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής συναντήθηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους των μουσουλμάνων. Ο  Φίλης Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και προσφέρουν στην οικονομία, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά».
Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο για τη χορήγηση άδειας και ίδρυσης λειτουργίας ναού-ευκτήριου οίκου, η εγκύκλιος τονίζει μεταξύ άλλων ότι στη διοικητική άδεια «θα αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός του πληθυσμού που δηλώνει η θρησκευτική κοινότητα ως μέγιστο αριθμό πιστών ή επισκεπτών που δύναται να προσέλθουν στον χώρο, συναρτούμενος από το εμβαδόν του χώρου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...