Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τους καλούν τα αφεντικά στα κεντρικά , για εκπαίδευση .



Για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας ετοιμάζουν βαλίτσες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μαζί με 25 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 10 Ιουλίου, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν 25 ακόμα στελέχη του ΥΠΟΙΚ.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών..
Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουν πως από κάποιο σημείο και μετά,αυξάνοντας τους φόρους πέφτουν τα έσοδα.
Η συμμετρική καμπύλη Laffer αυτό λέει.
Βέβαια οι ίδιοι τους και τα αφεντικά τους θεωρούν (ηθελημένα...!!!) ότι η καμπύλη Laffer είναι ασύμμετρη και με ένα μέγιστο πάνω από το 50% της φορολόγησης.
Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί ως επίσημη άποψη...
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημευτικούς φόρους και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο

Ανώνυμος είπε...

Καμπύλη Laffer
https://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...