Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Έχουμε δει τόσα παραδικαστικά, που η είδηση θα ήταν, ότι δεν υπάρχουν .



Εάν προσθέσουμε τους κατά καιρούς αριθμούς ΟΛΟΙ είναι η ήταν, σε κάποιο παραδικαστικό κύκλωμα, αφού έχουμε παραδικαστικό ένα …δυο… τρια,,,, και πάει λέγοντας.  

Παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα – της 1ης Ιουλίου 2016 – του Συμβουλίου Εφετών 104 άτομα, ανάμεσα στους οποίους δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φοροτεχνικοί, επιχειρηματίες και άλλοι- για συμμετοχή σε νέο παραδικαστικό κύκλωμα!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μέλη του κυκλώματος υφάρπαζαν παρανόμως διάφορα ακίνητα μεγάλης αξίας ή υπόσχονταν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν σωρεία σοβαρών κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος, πλαστογραφίες κ.λπ.
Είχε προηγηθεί, προ διμήνου, εισαγγελική πρόταση έκτασης 4.720 σελίδων, της αντεισαγγελέως Εφετών κυρίας Παναγιώτας Φάκου που ζητούσε την ποινική δίωξη εναντίον 110 ατόμων, έξι από τα οποία απηλλάγησαν.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται τον Οκτώβριο του 2009 ύστερα από κρίσιμη κατάθεση «μέλους» του κυκλώματος. Αρχικά διερευνήθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην συνέχεια από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στη συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη.
Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση – κάποια στιγμή – διαχωρίστηκε στα δύο.
Όπως αναφέρει το tovima.gr, στη δικογραφία που αριθμεί τουλάχιστον 8.000 σελίδες, περιλαμβάνονται καταθέσεις αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...