Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο «άρρωστος αχυράνθρωπος».




Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον γνωστό αχυράνθρωπο και μη εξαιρετέο  Λαυρεντιάδη, που το κωλόκρατος όχι μόνο δεν του τα πήρε ΟΛΑ του αρχιλαμόγιου και αρχικλεφταρά .τον έβγαλε και έξω από την φυλακή, γιατί ήταν …. «ετοιμοθάνατος». Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία, ανέφερε «λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει» .Ο «επιχειρηματίας» αποφυλακίστηκε με εγγύηση 500.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Άσχημα ήταν τα νέα για 200 εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας (πρώην ΒΦΛ) διότι μετά την ολοκλήρωση της άδειας που τους είχαν δώσει παρέλαβαν από δικαστική λειτουργό τρίμηνες διαθεσιμότητες
Αυτό έχει ως συνέπεια αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους καθώς κανένας δεν γνωρίζει τη θα ακολουθήσει με τη λήξη της διαθεσιμότητας.

Να σημειώσουμε ότι έχουν γίνει ήδη 33 απολύσεις χωρίς καμία αποζημίωση. Αντιθέτως η εταιρεία έκανε μήνυση σε εργαζομένους για τραμπουκισμούς. Πράγμα που διαψεύδουν οι ίδιοι.

«Η τρομοκρατία και οι εκφοβισμοί το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να μας δυναμώνουν και να μας συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον παραλογισμό.» ,αναφέρουν.

Αύριο Τρίτη (12-7-2016) στις 12:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στις 13.00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του σωματείου τους, της διοίκησης της ELFE ΑΕ (ενδεχομένως και των διοικήσεων των 3 εργολαβικών εταιρειών -Centrofaro, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, Pfic) και του υπουργείου Εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...