Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Αυτός ακόμα βρίσκετε στην….. δεκαετία του 60.




Παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων που κάνουν λόγο για “γκετοποίηση της περιοχής”, στην οποία “ισχύει απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας”, και την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται σε επιστολή 400 κατοίκων των Εξαρχείων όπου περιγράφουν το παζλ ανομίας έξω από τα σπίτια τους, ο Τόσκας απορρίπτει τα περί “άβατου” παρουσιάζοντας μία ειδυλλιακή εικόνα αστυνόμευσης και αισθήματος ασφάλειας.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο αναπληρωτής υπουργός μη Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι στα Εξάρχεια “διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο-στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες”.
 Χαρακτηρίζει ως “αβάσιμες υπόνοιες” τα όσα καταγγέλλονται περί άβατου. “Καθίσταται γνωστή η σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια.



Καλά είσαι και πολύ…Καρανίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...