Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Στη Σούδα βρίσκεται ήδη το “εφεδρικό” AirForce 1



Σε κατάσταση συναγερμού η Σούδα λόγω της συζητούμενης στάσης στην Κρήτη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ήδη, στη Σούδα βρίσκεται το “εφεδρικό” AirForce 1, το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου. Το AirForce 1 με τον Πρόεδρο Τραμπ αναμένεται στη Σούδα για ανεφοδιασμό τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Όλα αυτά υπό την επιφύλαξη της …παραπλάνησης που οι υπηρεσίες των ΗΠΑ συχνά χρησιμοποιούν για τις κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου. Πάντως αν τελικά ο Τραμπ προσγειωθεί στη Σούδα ,έστω και για ανεφοδιασμό, θα ΄ναι ένα ακόμη δείγμα της “αναβαθμισμένης εμπιστοσύνης” της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα. Δεν συνηθιζόταν οι Αμερικανοί Πρόεδροι να προσγειώνονται στα μέρη μας…
 Άγνωστο παραμένει αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί για λίγη ώρα τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Σούδα ή αν το αεροπλάνο απλά θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τη Σιγκαπούρη, χωρίς καν να ανοίξουν οι πόρτες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο δεύτερος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται τη Βάση της Σούδας. Είχε προηγηθεί τη δεκαετία του ’90 η επίσκεψη τού τότε πλανητάρχη Τζορτζ Μπους, τον οποίο μάλιστα είχε φιλοξενήσει ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. και γευμάτισαν μαζί στο σπίτι τού στο Ακρωτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...