Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Σιγά μην μας προκύψουν και….εθνικοί ευεργέτες.



Α. ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ MYTILINEOS ( τσάμπα ρεύμα και βωξίτες ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η συνολική προστιθέμενη αξία της MYTILINEOS στην ελληνική οικονομία (2017) ανήλθε σε €1,05 δις και αντιστοιχεί στο 0,6% του ΑΕΠ της χώρας.
Αναλυτικά:
• Η άμεση προστιθέμενη αξία που δημιουργούμε προκύπτει από τη δραστηριότητα μας και ανήλθε σε €449 εκ.
• Η έμμεση προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από τις αγορές που πραγματοποιούμε για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας και στις παραγωγικές μας διαδικασίες, από τους άμεσους και έμμεσους προμηθευτές μας, ανήλθε σε €481εκ.
• Η επαγόμενη προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τις αγορές που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι μας και οι εργαζόμενοι των προμηθευτών μας στην ευρύτερη οικονομία ανήλθε σε €128 εκ.
Η συνολική συνεισφορά της MYTILINEOS στα δημόσια οικονομικά,(2017), ανήλθε σε €244 εκ. ποσό που αντιστοιχεί στο 0,3% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους.
Αναλυτικά:
• Οι άμεσοι φόροι που επιβάλλονται λόγω της δραστηριότητας μας και πληρώνονται από εμάς ανήλθαν σε €40 εκ.
• Οι έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι άμεσοι και έμμεσοι προμηθευτές ως αποτέλεσμα των συναλλαγών τους με την MYTILINEOS ανήλθαν σε €161εκ.
• Οι επαγόμενοι φόροι που προκύπτουν από την κατανάλωση των εργαζομένων μας και των εργαζομένων των άμεσων και έμμεσων προμηθευτών μας στην ευρύτερη οικονομία ανήλθαν σε €43 εκ.

Ένα σωστό ΣΔΟΕ θα τους έπαιρνε και τα σώβρακα , έστω και βάσει των λεγομένων τους.

Ο δε έτερος εθνικός ευεργέτης Βαρδής Βαρδινογιάννης που του διέγραψαν δεκάδες εκατομμύρια πρόστιμα έστειλε μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνοδεύτηκε και από την γενναία επιστροφή της κερδοφορίας σε μετόχους και εργαζόμενους. Έτσι και για τη χρήση του 2017 η ΓΣ μετά από πρόταση του ΔΣ ενέκρινε επίσης την επιστροφή μέρους των κερδών 10,6 εκατ. ευρώ στους 1.300 εργαζόμενους και στελέχη του ομίλου της ΜΟΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...