Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ο κ. Κοτς έδωσε στον κο Μητσοτάκη, την συνταγή για καλό καζάν…τιπί.



Ο μυστηριώδης κύριος με το καπελάκι (τύπου Παναμά), με μπλε (παρά την ηλικία του – είναι 83 ετών) γυαλιά με καθρέφτες, με καλοκαιρινό λινό γαλάζιο σακάκι και με πορτοκαλί ασορτί ποσέ και γραβάτα που έφθασε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή με ένα θηριώδες τζιπ (και ένα δεύτερο συνοδευτικό) δεν ήταν άλλος από τον πλουσιότερο Τούρκο επιχειρηματία.
Πήγε στη Βουλή για να συναντήσει έναν και μόνον πολιτικό. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον περίμενε στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΕΛΚ στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και τη Μέρκελ.
Η συνάντηση τους δεν είχε γίνει γνωστή εκ των προτέρων, αποκαλύφθηκε ωστόσο λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία και της αναστάτωσης που προκάλεσε στη Βουλή η άφιξή του.
Ο κ. Κοτς έφτασε στη Βουλή λίγο μετά από τις 12 το μεσημέρι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται από μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κοτς περπάτησε στους διαδρόμους της Βουλής και πέρασε μέσα από το εντευκτήριο για να επιβιβαστεί στο τζιπ που τον περίμενε.
Ο Ραχμί Κοτς ο οποίος διευθύνει τον όμιλο Koc Group (συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη), με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων, είδε σύμφωνα με τον Βηματοδότη, τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τι συζητήθηκε ανάμεσά τους δεν γνωστοποιήθηκε.  
Ο όμιλος Κοτς έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για τη Μαρίνα Αλίμου, ενώ φέρεται να σχεδιάζει και άλλες επενδύσεις στη χώρα μας. Ήδη έχει κάνει επενδύσεις στη χώρα μας, όταν ανέλαβε τη διαχείριση για 40 χρόνια του λιμανιού της Λέσβου (κάπου 10 εκατ. ευρώ).
Τι ήθελε όμως τον κ. Μητσοτάκη ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος; Ήθελε να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επενδυτικά του σχέδια, αφού εμφανίζεται να αγοράζει μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων.
Ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισ. ευρώ.

Shell – Μανιάτης – κοιτάσματα - Μητσοτάκης. Οργανωμένα πράγματα… και εμπλοκή της εξουσίας με τις νέες "επενδύσεις" κάπου στο Αιγαίο.
Κανείς δεν βγαίνει Πρωθυπουργός αν δεν προϋπογράψει κάποια πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...