Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Τι λέει ρε ο ΒορειοΜακεδόνας , για τους ΝοτιοΜακεδόνες.





Ο Ζόραν Ζάεφ μιλά συνεχώς για την "μακεδονική ταυτότητα" που αναγνωρίστηκε με τη συμφωνία στις Πρέσπες. Αυτή τη φορά, το είπε μιλώντας στη Deutsche Welle.

Σήμερα (29.06.2018) ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για τη «μακεδονική» γλώσσα και τη «μακεδονική» ταυτότητα που αναγνωρίστηκαν πλήρως εντός κι εντός συνόρων με τη συμφωνία των Πρεσπών!
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ξανά τη συμφωνία της χώρας του με την Ελλάδα «ιστορική» και δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως η Ε.Ε. αποφάσισε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ τον Ιούνιο του 2019.
«Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μια ταυτότητα για γενική χρήση. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό», ήταν η απάντηση του Ζόραν Ζάεφ όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του.

Ο Ζόραν Ζάεφ στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους για τις προοπτικές ένταξης της πΓΔΜ στην βορειοατλαντική συμμαχία, μιλά ξεκάθαρα για «Μακεδονία».
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα σε 10 ημέρες «να γραφτεί μια νέα σελίδα με τους συμμάχους μας καθώς περιμένουμε την επίσημη πρόσκληση ώστε η «Μακεδονία» να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο Τσίπρας τρέμει την εθνική οργή: «Aκραίοι όσοι πολίτες διαμαρτύρονται για το Σκοπιανό» – «Τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού!»

Ναι ρε καριόλη ροζουλί κεντρώε και λοιπά. ΑΚΡΑΙΟΙ είμαστε και πολύ το γουστάρουμε. Άντε γαμήσου τελικά .  
 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πουστηδεσ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...