Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Στις σφεντόνες και στα τούρκικα άρβυλα θα κάνετε συντήρηση;


Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο στις 09:30 το πρωί, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η συνεδρίαση θα γίνει με αφορμή τις έκτακτες εξελίξεις στην Ουκρανία και ο κ. Σκρέκας θα συμμετάσχει προκειμένου να εξεταστεί η παράμετρος της ενεργειακής ασφάλειας. Το σενάριο να διακοπεί η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο από τον αγωγό Ρωσίας Ουκρανίας, θα εξετάσει αύριο το ΚΥΣΕΑ.

Ήδη στην ΔΕΠΑ έχει σημάνει συναγερμός και όπως πλέον αναφέρουν πηγές της επιχείρησης, στρέφονται σε εισαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου μέσω της Ρεβυθούσας, τον τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στα Μέγαρα.

Χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν φυσικό αέριο και αρχικά είχαν προορισμό χώρες της Ασίας, αναμένεται να καταπλεύσουν σύντομα στην Ελλάδα, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εφοδιασμού.

Η ΔΕΠΑ αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει όλα εκείνα τα σενάρια, σε συνεργασία με ΡΑΕ και υπουργείο Ενέργειας ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η παραγωγή ενέργειας από τα θερμικά εργοστάσια ηλεκτρισμού φυσικού αερίου και η συνέχιση παροχής αερίου σε βιοτεχνίες και νοικοκυριά.

Είναι δεδομένο πως θα συμμετάσχει και ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτες τις μαλακιες που διαδιδουν τις πιστευουν;
"στρέφονται σε εισαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου

Χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν φυσικό αέριο και αρχικά είχαν προορισμό χώρες της Ασίας, αναμένεται να καταπλεύσουν σύντομα στην Ελλάδα, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εφοδιασμού."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...