Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ήξεις, αφήξεις (ου), εν πολέμω θνήξεις»

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε χθες ότι η αμερικανική πλευρά έλαβε απάντηση από τη Ρωσία, σχετικά με την πρότασή της για αποκλιμάκωση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία.

«Είμαστε έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε γραπτή απάντηση από τη Ρωσία. Θα ήταν αντιπαραγωγικό να διαπραγματευτούμε σε δημόσια θέα, επομένως θα αφήσουμε στη διακριτική ευχέρεια της Ρωσίας εάν θέλει να συζητήσει την απάντησή της» ανέφερε στο Sputnik εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όμως η Μόσχα διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ σχετικά με την αποστολή ρωσικής απάντησης στην αμερικανική πλευρά για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Οι αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία απάντησε στις ΗΠΑ, σχετικά με τη δική τους απάντηση στις ρωσικές προτάσεις, δεν είναι αληθινές, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Η Πολωνία και η Βρετανία κινούνται προς την κατεύθυνση της υπογραφής Αμυντικής Συνθήκης με το Κίεβο ενώ προ των πυλών είναι η ενεργοποίηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας”LitPolUkrbrig”. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, θα μεταβεί στο Κίεβο αύριο όπου θα βρίσκεται και ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα υπογραφεί “κάποια πολύ σημαντική συμφωνία”. Ήδη μία αμυντική συνθήκη υπογράφτηκε μεταξύ Βρετανίας και Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα,  σε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφαλείας της Πολωνίας, Paweł Soloch, αποκάλυψε πως η Πολωνία θα παράσχει αντιαεροπορικά συστήματα και άλλα “φονικά” όπλα στην Ουκρανία. Το πρώτο φορτίο θα φύγει σύντομα και θα περιέχει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

ΗΠΑ: Διέταξαν την αναχώρηση των οικογενειών κυβερνητικών αξιωματούχων στη Λευκορωσία

 

"Συρία 2" η Ουκρανία: Προοίμιο εμπλοκής ΝΑΤΟ - Ενεργοποιούν Ταξιαρχία & Αμυντική Συνθήκη με Κίεβο.

Ρωσία: Η Βρετανία σπρώχνει προς πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας


Η Αυστραλία λέει στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία!

 

"Σφαγή" στις ΗΠΑ για Ουκρανία: "Χάσαμε το Αφγανιστάν από γιδοβοσκούς με σανδάλια - Ο ρωσικός στρατός δεν είναι παίξε γέλασε"

 

 Θανάσιμη προειδοποίηση σε Τ. Μπάιντεν για κυρώσεις σε Ρωσία: "Θα διαλύσεις το δολάριο & η χώρα θα φτωχύνει εν μία νυκτί"

 

BBC: Η σύρραξη θα αλλάξει τη μορφή ΝΑΤΟ και Ευρώπης - Οι Αμερικανοί αποχωρούν & από Λευκορωσία!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...