Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Δείτε το διάγγελμα του Πούτιν

 

«Αναγνωρίζω την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ντονένσκ και της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Θα έπρεπε να το είχα κάνει από καιρό». Με αυτή τη φράση έκλεισε το μακροσκελές διάγγελμά του.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μία αναδρομή στις ιστορικές στιγμές που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία του ουκρανικού κράτους, λέγοντας ότι ο Λένιν παρέδωσε τον Ντονμπάς, δηλαδή το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «η Ρωσία δημιούργησε την Ουκρανία».

Κατά τη γνώμη του, η κατάσταση στο Ντονμπάς έχει λάβει έναν κρίσιμο, οξύ χαρακτήρα. «Τονίζω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία για εμάς δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της δικής μας ιστορίας, πολιτισμού, πνευματικού χώρου. Αυτοί είναι οι σύντροφοί μας, οι συγγενείς μας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο συναδέλφων, φίλων, πρώην συναδέλφων, αλλά και συγγενείς, άτομα που συνδέονται μαζί μας εξ αίματος, οικογενειακούς δεσμούς», συνέχισε ο Πούτιν.

Το συνολικό όφελος για τον ουκρανικό προϋπολογισμό από διάφορα είδη ρωσικής βοήθειας το διάστημα 1991-2013 ανήλθε, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ρωσική γλώσσα δεν υπάρχει στα σχολεία. Οι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας καταπιέζονται, αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν ντοκουμέντα.

Η τωρινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ουκρανικό λαού. Η Κριμαία πήρε την απόφασή της να είναι στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014.

Στόχος τους είναι η αντιπαράθεση με την Ρωσία. Λένε ότι μπορούν να κρατήσουν τους Ρώσους στον Ντονμπάς απομονωμένους, θέλουν να τους περιορίσουν. Ηθελαν το ίδιο και στην Κριμαία αλλά εκεί ο λαός τους είπε όχι.

Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του.

Σε τελική ανάγνωση ο Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε στην ανεξαρτησία του Ντονμπάς αναγνωρίζοντας τις "δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Παίρνουμε την απόφαση να αναγνωρίσουμε το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Απαιτούμε το Κίεβο να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλιώς θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε» κατέληξε στο διάγγελμά του.

 

Β. Πούτιν: Η Ουκρανία είναι τεχνητό κράτος - Εμείς σας δημιουργήσαμε με εδάφη δικά μας - Τώρα αυτό τελειώνει!


Ξεκινά το ουκρανικό δράμα:Διάγγελμα Β.Πούτιν -Αλλάζει χέρια η Μαριούπολη; - Κονβόι ασθενοφόρων στα σύνορα




 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΙΟΝΙΑ!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ Η ΓΗ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΛΕΩ! ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΟΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ! ΚΑΙ ΣΕ ΓΗ! + ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΑΡΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΆ ΚΙΝΑ ΕΜΕΙΣ,ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΜΕΙΣ,ΙΝΔΙΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΕΜΕΙΣ!ΓΑΛΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΣΟΥΠ! ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΣΟ ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΣ!ΚΛAiΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...