Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αλλά η Καμόρα.

Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον τρόπο με τον οποίο ληστεύει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες με το ρεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς το σχέδιο για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «μπίζνα» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ! Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φοβούνται να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος για να μην πάθουν κάποιο καρδιακό η κυβέρνηση δανείστηκε 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας. 

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που δεν ανοίγουν τα εργοστάσια λιγνίτη, παρά τις πιέσεις που υπάρχουν και από τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη έρχεται την ώρα που πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Πολωνία μετέθεταν χρονικά τον στόχο της απεξάρτησης από το λιγνίτη σε βάθος δεκαετιών, κάτι που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση, γιατί όπως ανακοίνωνε ο Κ.Μητσοτάκης η Ελλάδα «έχει δεσμευτεί» να προχωρήσει τάχιστα στην «απολιγνιτοποίηση».

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ  

 

Η ΔΕΗ φορτώνει στους καταναλωτές τον «πράσινο» δανεισμό της

 

Κραυγή απόγνωσης από Ελληνίδα επιχειρηματία: Ο λογαριασμός ΔΕΗ που της έκοψε τα πόδια και η απεργία πείνας

 

Τα ρεπορτάζ του edolio5 για το "κανόνι" που έρχεται 2 παρόχων ενέργειας και τα 600.000.000 ευρώ που χρωστάνε στο κράτος εδώ και 2 χρόνια! Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Energa Hellas. Ποιος τους καλύπτει;

 

Ετοιμάζουν "κανόνι" 2 πάροχοι ενέργειας. 650.000.000 ευρώ τα χρέη τους! Όλη η πιάτσα περιμένει το "μπαμ" αλλά στη κυβέρνηση... πέρα βρέχει. Οι καταναλωτές πληρώνουν τους λογαριασμούς αλλά αυτοί δεν αποδίδουν ούτε ευρώ!

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ...ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ! ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ! 301 ΚΛΠ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΚΛΠ ΕΜΠΟΡΟΙ...🪞⚖️🗡️⌛🔬

Ανώνυμος είπε...

Τον Μάρτιο του 2021, η ΔΕΗ εξέδωσε (μέσω Goldman Sachs-HSBC) ομόλογα βιωσιμότητας ύψους 775 εκατομμυρίων ευρώ με ρήτρα μείωσης των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 40%.
■ Τον Ιούλιο, μέσω ομολόγου αειφορίας, συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 3,375% και την υποχρέωση να μειώσει τους ρύπους κατά 57%.
■ Τον Αύγουστο εξέδωσε κοινό ομολογιακό δάνειο 300 εκατομμυρίων (Alpha, Eurobank), αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2 κατά 40% έως το τέλος του 2022.
Ολος ο παραπάνω δανεισμός προβλέπει συγκεκριμένες ποινές για τη ΔΕΗ και αυξημένα επιτόκια εάν διαπιστωθεί ότι αυξάνονται οι ρύποι λόγω λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων που εκπέμπουν περισσότερο CO2 από εκείνες του φυσικού αερίου.
Τότε, η διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και η κυβέρνηση επαίρονταν δημοσίως για τη μείωση του κόστους δανεισμού.
Ιδιωτικώς, τα στελέχη της ΔΕΗ πανηγύριζαν για τα μπόνους που θα λάμβαναν λόγω αυξημένων κερδών, όπως επίσης πανηγύριζαν οι εισαγωγείς φυσικού αερίου και οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ που παράγουν ρεύμα μόνο μέσω φυσικού αερίου και πλέον θα μπορούσαν να την ανταγωνιστούν στα ίσια.
Οι μόνοι που έμειναν να πληρώσουν το μάρμαρο ήταν οι καταναλωτές στους οποίους μετακυλίστηκαν οι πολλαπλασιαζόμενες τιμές του φυσικού αερίου.
Τα «χρυσά μπόνους» θα συνεχίσουν να πληρώνονται στα «γαλάζια» στελέχη καθώς τα λειτουργικά κέρδη της ΔΕΗ αναμένονται υψηλότατα και το 2021, «εις υγείαν των κορόιδων».
Και η «πράσινη ανάπτυξη» θα δυσφημηθεί ακόμη περισσότερο ως όραμα που φουσκώνει συγκεκριμένες τσέπες...
Επειδή όμως η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν είναι άπαξ, το πρόβλημα θα επανέρχεται σε κάθε λογαριασμό ενέργειας και θα αφορά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία. Ουδείς θα μπορεί να καλύπτεται πλέον πίσω από την επίκληση του διεθνούς προβλήματος στις τιμές ενέργειας και οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις εξωφρενικές χρεώσεις



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...