Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Eιπώθηκε σε πάνελ του ...ABC

 

 Γούπι Γκόλντμπεργκ: Tο Ολοκαύτωμα δεν είχε σχέση με τη φυλή. Oι διωγμοί αφορούσαν «δύο ομάδες λευκών ατόμων». 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ειχα διαβασει πριν πολλα χρονια, γυρω στο 90 αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο βιβλιο, οσα βιβλια μου ειχα δωσει να διαβαστουν δεν επεστραφη ουτε ενα.
Υπηρχε μια φυλη των Ιουδαιων μελαμψη καταγομενη απο τη Βορρειο Αφρικη, αυτους εξοντωσαν τοτε, εχει τυχει να συνεργαστω με σεκιουριταδες Ισραηλιτες και οι μισοι ηταν μελαμψοι...
Και μη προτρεξει καποιος οτι μιλαμε για Ευρωπαιους πολιτες Εβραικης καταγωγης που εξολοθρευτηκαν στο Β Παγκοσμιο πολεμο, οι ανθρωποι αυτοι ηταν σε ολη την Ευρωπη.

Ανώνυμος είπε...

• Σεφαρδίτες, που σημαίνει «Ισπανοί» ή «Ιβήριοι» στα εβραϊκά, υποδηλώνοντας την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βόρεια Αφρική ως τόπους προέλευσης αυτής της ομάδας, αλλά και τα Βαλκάνια (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), δηλαδή εκεί όπου κατέφυγαν οι Εβραίοι μετά τον διωγμό τους από την Ισπανία.
• Μιζραχίτες Εβραίοι (ο όρος αυτός συμπίπτει εν μέρει με τον όρο Σεφαρδίτες, τονίζοντας όμως τη βορειοαφρικανική και μεσανατολική παρά την ισπανική ιστορική προέλευση, ενώ περιλαμβάνει και τους Μαχρεμπίτες),
• Θεϊμανίτες Εβραίοι (Υεμένιοι και Ομάνιοι Εβραίοι)
• Μικρότερες ομάδες όπως οι Γκρουζίτες (Γεωργιανοί) και οι Τζουχουρίτες (Ορεινοί) από τον Καύκασο, οι Μπένε Ιζραέλ (Γιοι Ισραήλ), οι Μπνέι Μανασσή (Γιοι του Μανασσή), οι Κοχινίτες και οι Μπένε Εφραΐμ (Γιοι του Εφραΐμ) της Ινδίας, οι Ρωμανιώτες της Ελλάδας, οι Ιταλκίτες (Μπένε Ρόμα) της Ιταλίας, διάφοροι Αφρικανοί Εβραίοι (κυρίως οι Μπέτα Ιζραέλ (Οίκος Ισραήλ) ή Αιθίοπες Εβραίοι), οι Μπουχαρίτες Εβραίοι της Κεντρικής Ασίας και οι Πέρσες Εβραίοι του Ιράν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...