Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Το αρχείο του «Πιλάτου» να είναι καλά, που όλα τα …ξεπλένει.



Ο τύπος έγινε ….Καραμανλής. Λες  και είχε το πιστόλι στον κρόταφο.

Στο αρχείο έθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μανώλης Ρασιδάκης τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε και δεν προσήλθε, αν και επανειλημμένως κλήθηκε να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κρίση του.
Προκειμένου να μην προσέλθει, επικαλέστηκε ακόμη και ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τον έστειλε στην Ρουμανία για την εκπροσωπήσει, ενώ άλλοτε επικαλέστηκε λόγους υγείας.
Τελικά, δεν προσήλθε ποτέ να δώσει κατάθεση για να επιβεβαιώσει τις σοβαρές καταγγελίες του, για τις οποίες ωστόσο είχε ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου.
Ο κ. Ρασιδάκης στο πλαίσιο της έρευνάς του κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστικούς και εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν σε διάφορα στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την επίμαχη υπόθεση.
Στο πολυσέλιδο πόρισμά του των 110 σελίδων, ο κ. Ρασιδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.
Κλείνοντας, ο κ. Ρασιδάκης καταλήγει ότι κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...