Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι Αμερική χωρίς Αγγλία …δεν υπάρχει.Οι Άγγλοι είναι γεννημένοι για διοίκηση. Οι Γερμανοί για προϊστάμενοι, και  οι Αμερικανοί για να σπρώχνουν το κάρο …άλλων.
Γράφει η Politico:
Όταν έγινε σαφές ότι η Βρετανία είχε ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ντέιβιντ Κάμερον για να του εκφράσει τη συμπάθειά του. Αμέσως μετά όμως, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ, την ηγέτη δηλαδή που πραγματικά υπολογίζει σε περιόδους κρίσης. Το γιατί δεν αποτελεί μυστικό. Για χρόνια τώρα, η Γερμανία, και όχι το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος του Ομπάμα όσο αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος γιατί η επιρροή της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη θα επιβιώσει του Brexit.
Η μακροχρόνια «ειδική σχέση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας έδινε στην Ουάσιγκτον έναν έμπιστο σύμμαχο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως είχε τονίσει άλλωστε και ο ίδιος ο Ομπάμα τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Λονδίνο για το επικείμενο δημοψήφισμα.

«Για όλα τα μεγάλα θέματα τα τελευταία χρόνια, το πρώτο τηλεφώνημα από την Ουάσινγκτον δεν είναι προς το Λονδίνο, όπως κάποτε ήταν το σύνηθες, αλλά προς το Βερολίνο», λέει ο Ντέιμον Γούιλσον, πρώην διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας επί Τζορτζ Μπους και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ατλαντικού. «Αυτή η μετάβαση έχει ήδη λάβει χώρα εδώ και αρκετό καιρό και επιταχύνθηκε περαιτέρω από την «μεγάλη ύφεση» των τελευταίων χρόνων, λόγω και της αυξανόμενης κυριαρχίας της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην Ευρώπη».
Έτσι, αντί για να αποδυναμώσει την αμερικανική επιρροή στην Ευρώπη, το Brexit είναι πολύ πιο πιθανόν να επεκτείνει ακόμη παραπάνω την εξάρτηση των ΗΠΑ από τη Γερμανία.
Αυτά είναι μερικά από τα γραφικά που γράφει η φυλλάδα.Τόσο πολύ δε «αγαπούν και υπολογίζουν» την Γερμανία οι Αμερικανοί, που το Δ.Ν.Τ έσπευσε μετά το brexit να πει ….
 
ΔΝΤ: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι η Deutsche Bank»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...