Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Στα χνάρια του… Καραμανλή ο Φάρατζ

Παραιτήθηκε για να μην τον φάνε.
Την περασμένη Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον, το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Συντηρητικών και «νούμερο 2″ της καμπάνιας του Brexit, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα της διαδοχής για την πρωθυπουργία ενώ, σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ , αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του.
Όπως είπε ο εκ των ηγετών της καμπάνιας για την αποχώρηση της Βρετανίας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση «κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είχα δηλώσει ότι θέλω πίσω τη χώρα μου, τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2015 όταν τότε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Φάρατζ.
Στη δήλωσή του ο Φάρατζ ανέφερε: Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη για το leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα από την εργασία γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Το Ukip βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το Ukip δεν έχουν έρθει ακόμα».
«Θα συνεχίσω να στηρίζω το κόμμα μου, θα στηρίξω το νέο ηγέτη και θα παρακολουθώ την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, όπως ένα γεράκι και ίσως κάποια στιγμή κάνω και κάποιο σχόλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Φάρατζ. «Είμαι επίσης πολύ πρόθυμος να βοηθήσω τις κινήσεις ανεξαρτησίας που ξεφυτρώνουν σε άλλα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί είμαι σίγουρος για ένα πράγμα . Δεν έχετε δει την τελευταία χώρα που θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ», πρόσθεσε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...