Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Η Μούφα του αιώνα από τους τουρκαλάδες.Δεν έχουν τελειωμό οι παραχωρήσεις των Τούρκων στην Ρωσία για την συμφιλίωση των δύο χωρών, έτσι σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου  ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ για τις επιχειρήσεις της ρωσικής Αεροπορίας κατά του ISIS στην Συρία.
 «Η Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει την χρήση της αεροπορικής βάσης του Incirlik air στον πόλεμο κατά του ISIS. Θα συνεργαστούμε με όλους όσους πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και ανοίξαμε την βάση του Incirlik για όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα αυτόν. Γιατί να μην συνεργαστούμε με την Ρωσία με αυτόν τον τρόπο;»
 Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ συζήτησε για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov στο Sochi στις 1 Ιουλίου.
 «Η Τουρκία είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός. Ο μηχανισμός κοινής δράσης είναι σημαντικός για να αποτρέψουμε στο μέλλον αρνητικά ατυχήματα μεταξύ των πλευρών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.»

Μέχρι σήμερα η Άγκυρα είχε επιτρέψει την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ στις ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...