Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Oι …έντεκα …αποχρώσεις του… γκρι.



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής των φακέλων για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, με έντεκα να είναι οι τελικοί ενδιαφερόμενοι.
Πριν τη σημερινή μέρα είχαν ήδη καταθέσει αιτήσεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, ALPHA, Epsilon, STAR και ΣΚΑΪ και σήμερα ακολούθησαν άλλοι έξι. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από αυτούς υπέβαλαν φάκελο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Συγκεκριμένα, την τελευταία μέρα της προθεσμίας κατέθεσαν φάκελο το ART του Γιώργου Καρατζαφέρη, η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, μία κυπριακή εταιρεία την αίτηση της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου, άλλη μία κυπριακή εταιρεία, που συνδέεται με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και η οικογένεια Καλογρίτσα, στην αίτηση της οποίας πρωτοστατεί το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη, για τη θέση του διευθυντή.
Ερωτηματικό αποτελούσε τι θα έκανε το Mega, αλλά στο τέλος κατατέθηκε αίτηση και από τον σταθμό της Μεσογείων, με «αγκάθι» να αποτελεί η τραπεζική ενημερότητα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία βεβαίωση από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typologies.gr «το MEGA δεν πρόλαβε να καταθέσει τραπεζική ενημερότητα  στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης υποβλήθηκε  έγγραφο που δηλώνει πως θα υπάρξει τραπεζική ενημερότητα, μετά το πέρας του διαγωνισμού».

Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν», και επτά παράνομα.  

Άρα η τελική εντεκάδα αποτελείται από:
1. ΑΝΤ1 - ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
2. STAR - ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL
3. MEGA - ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
4. ΑLPHA - ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
5. ΣΚΑΪ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ
6. ALTER EGO (Βαγγέλης Μαρινάκης) - ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
7. EPSILON - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”
8. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα - ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
9. ART - City News ΑRΤ TV
10. Κυπριακή εταιρεία συμφερόντων -σύμφωνα με πληροφορίες- του Ιβάν Σαββίδη - DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

11 “Ανεξάρτητος  Τηλεοπτικός Πάροχος” την  S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο,

Κύριος μέτοχος της κυπριακής εταιρείας είναι ο Νικόλαος Ντάβαρης με ποσοστό 99%. Ένα πρόσωπο με το ίδιο ονοματεπώνυμο εμφανίζεται στο ως μέτοχος της Star Επενδυτική.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...