Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο Νταβούτογλου προειδοποιεί: Έρχεται και άλλο πραξικόπημα.




Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη του στο τουρκικό κανάλι Habertürk, την Δευτέρα 18 Ιουλίου, προειδοποίησε ότι επίκειται και άλλο πραξικόπημα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος προσωπικά. Εκείνο όπως που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι η δήλωση του ότι βάσει αποκλειστικών πληροφοριών που διαθέτει είναι σχεδόν σίγουρος ότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να εκραγεί και άλλο πραξικόπημα, γι’ αυτό και κάλεσε τον λαό να είναι σε επιφυλακή.
Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς σε μια συνέντευξή του στο Newsbomb.gr εκτιμά πως ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας «δεν θα βγάλει την χρονιά στην εξουσία»
Στο σημερινό της φύλο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, που εκφράζει και το προεδρικό περιβάλλον δια μέσω του πιο πιστού στον Ερντογάν Τούρκου αρθρογράφου, İbrahm Karagül με ένα μακροσκελές άρθρο του ο Τούρκος αρθρογράφος υποστηρίζει ότι εδώ και καιρό εξιχνιάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα σχέδιο ανατροπής και δολοφονίας του Ερντογάν, μάλιστα με την καθοδήγηση του εξορισμού ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον İbrahm Karagül, καταστρώθηκε και το συγκεκριμένο σχέδιο επέμβασης στην Μαρμαρίδα όπου βρίσκονταν ο Ερντογάν και η εν ψυχρώ δολοφονία του.

Τα σχέδια αυτά είχαν καταστρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών και προέβλεπε εκτός απ την ανατροπή του Ερντογάν, την προώθηση των Κούρδων στον λεγόμενο Βόρειο Διάδρομο στην Συρία με την συνεργασία των Αμερικανών και των κουρδικών οργανώσεων PKK και PYD.

Για την επιτυχία αυτών των σχεδίων οι Αμερικανοί είχαν οργανώσει στην βάση του Ιντζιρλίκ ολόκληρο στρατηγείο, ενώ υπήρχαν και εναλλακτικά σχέδια που προέβλεπαν την ένταση μεταξύ Αλεβιτών και Σουνιτών μέσα στην Τουρκία, καθώς και μεγάλη έξαρση του κουρδικού ζητήματος με αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον μεγάλων αστικών κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...