Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Αντί να κοιτά να σώσει το κεφάλι του, μας απειλεί για... ξεκάρφωμα..Σε έκτακτη συνέντευξη που του παρήγγειλαν να στήσει, ο Κεμαλιστής Τούρκος Πρέσβης Κερίμ Ουράς είπε τα εξής ελπίζοντας ότι αυτό τον τρόπο θα σώσει το κεφάλι του από τους ισλαμιστες του Σουλτάνου: «Ήταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν. Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή», και δεν σταμάτησε εκεί. Προχωρώντας ανερυθρίαστα ένα απαράδεκτο βήμα παρακάτω, εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας τολμώντας να πει, ότι η μη έκδοση από την ελληνική δικαιοσύνη των 8 Τούρκων στην Τουρκία «δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις». Ο ίδιος ο Κερίμ Ουράς είναι γνωστό ότι τυγχάνει σκληρός κεμαλιστής και φανατικά αντίθετος στην περαιτέρω ισλαμοποίηση του καθεστώτος στην Τουρκία. Ο Κερίμ Ουράς που είναι λίγα τα ψωμιά του είναι από εκείνους που διατηρούσε στενές σχέσεις με τους κύκλους που προετοίμαζαν το πραξικόπημα.
Μάλιστα, οι σκληρές κεμαλικές θέσεις του,  είναι γνωστές στους διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα αλλά και στο διπλωματικό κατεστημένο της Άγκυρας, και η απέχθεια που επιδείχνει στις συνομιλίες του με ξένους διπλωμάτες για τους ισλαμιστές και το ΑΚΡ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην ουσία ήταν φίλα διακείμενος προς το πραξικόπημα, ίσως να τον οδηγούν σε πράξεις που υπερβαίνουν τα διπλωματικά ειωθότα, όπως η προαναφερθείσα συνέντευξη τύπου με τις ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, που αποτελεί στην ουσία παρέμβαση στη λειτουργία των θεσμών της πατρίδας μας, της χώρας που τον φιλοξενεί.

Πριν από λίγο οι ΗΠΑ με παρέμβαση τους ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες στην Τουρκία.
Η παρέμβαση αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη μέση μετά και τις σημερινές απειλές του Τούρκου πρέσβη. Επιπλέον οι ΗΠΑ θεωρούν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο πραξικόπημα. Αν ο Ερντογάν γλιτώσει και από αυτό, τότε μέσα στο επόμενο εξάμηνο μα ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Στενοί φίλοι του Τούρκου προέδρου και όλες οι κυβερνητικές εφημερίδες σήμερα μιλούν ευθέως και χωρίς κανένα υπονοούμενο για Αμερικανική υποκίνηση και ανάμιξη της CIA στο πραξικόπημα επιβεβαιώνοντας ότι σας είχαμε πει εδώ και λίγες ώρες.

Σήμερα έστειλαν όλες τις πληροφορίες και ζήτησαν επίσημα την έκδοση του ιμάμη Φ.Γκιουλέν με τις ΗΠΑ να απαντούν ότι θα εξετάσουν προσεχτικά τις πληροφορίες.

Μάλιστα γνωστές τουρκικές εφημερίδες προχωρούν σε δημοσκοπήσεις με το ερώτημα:

Συμφωνείτε με τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ παρείχαν άμεση ή έμμεση υποστήριξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα των Γκιουλενιστών;
Η Αμερική άρχισε τα πρώτα αντίποινα.
Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 31 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση απαγόρευσης πτήσεων που εξέδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).
Η Turkish Airlines συνδέει καθημερινά την Κωνσταντινούπολη με τρεις πτήσεις προς Νέα Υόρκη, δυο πτήσεις προς Λός Άντζελες, και από μια πτήση για Βοστώνη, Ατλάντα, Σικάγο, Χιούστον, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον.

Η απόφαση μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά ως τότε η ζημιά για την αεροπορική εταιρεία είναι τεράστια, καθώς οι πτήσεις είναι σχεδόν πλήρεις και θα πρέπει να αποζημιώσει τους επιβάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...